Midsommar i Bohuslän 4 D

Midsommar i Bohuslän

Följ med till vackra Bohuslän och ett historiskt boende på Hotell Fars Hatt i Kungälv. Resan bjuder på midsommarfirande på Tjörn med lunch, vackra Marstrand och skaldjurslunch. Lägg till ”trästaden Hjo” och det historiska Industrimuséet i vackra Forsvik vid Göta Kanal, så blir det en fulländad midsommarresa.

 

 

Dag 1. Hemorten – Kungälv

Färden går utmed östra sidan av Vättern. Efter Jönköping passerar vi genom knallebygden. Det blir en kortare rundtur i Sveriges näst största stad, Göteborg. Fri tid för shopping ges innan den sista etappen till Kungälv och Hotell Fars Hatt där vi ska bo i 3 nätter. Gemensam middag på hotellet. Ca 30 mil.

Dag 2. Midsommarfirande på Tjörn

Idag tar vi oss till Tjörn som ligger i hjärtat av Bohuslän. I den pittoreska fiskebyn Skärhamn serveras vi en midsommarlunch innan det traditionella midsommarfirandena tar vid. Så på med bekväma skor och passa på att dansa kring midsommarstången! På kvällen gemensam middag på hotellet.

 Dag 3. Marstrand & skaldjurskryssning

Längst ut i väster, där skärgården slutar och havet tar vid, ligger Marstrand. Upplev den mäktiga atmosfären vid Carlstens Fästning, kajen med båtar av alla slag och mysiga kvarter med bilfria gator. Vi åker båt till Dyrö där vi äter skaldjurslunch. PÅ kvällen gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Kungälv – Hjo – Forsvik – Hemorten

Hemresan går via Hjo. 1990 belönades orten med Europa Nostras hedersmedalj med motiveringen ”..för det beaktansvärda bevarandet av den samlade trästaden Hjo”. Här blir det uppehåll för lunch och kanske inköp av en sik eller två… Efter en kortare busstur stannar vi vid det historiska industrimuséet Forsviks bruk innan vi styr hemåt. Hemkomst till Linköping ca kl 18.00. Ca 35 mil.

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, utflykter enligt program, 3 frukostar, 3 middagar, 1 skaldjurslunch, 1 midsommarlunch samt reseledare.

 

VIKTIGT

Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades. Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

 

VÅRT HOTELL

HOTELL FARS HATT: Ligger i en av Nordens mest spännande historiska miljöer, alldeles intill Nordre älv och Bohus fästning. Redan 1684 öppnades värdshuset vid torget i Kungälv och dåtidens åtta rum för resande har med tiden vuxit till 120 rum, varav sex är sviter. Genom hotellfönstret ser man Bohus fästning från 1300-talet, kyrkan från 1689 och trähusen från 1700- och 1800-talet. I hotellets trädgård, belägen utmed Nordre älv, finns dessutom en 25 meter lång pool. På hotellet finns relaxavdelning med gym, bastu och biljard. För mer information se, http://www.farshatt.se

 

Avresor

AvresedatumTor 2020-06-18 (G)
HemkomstdatumSön 2020-06-21
  
Från prisPris: 4 490
Ring för bokningRing för bokning