Costa Blanca Sol och Boule

Costa Blanca Sol och Boule

Skön avkoppling på stranden, ett livligt caféliv, god mat och dryck varvat med konst och kultur. Den här resan är till för att få livskvalitet, var och en efter egen smak. Förutom avkoppling kommer reseledaren att erbjuda utflykter för den som vill ha lite mer av omgivningarna. Är man intresserad av att spela Boule så erbjuder hotellet fina banor.

 

Dag 1 Östergötland-Calpe

Avresa från hemorten tidig morgon till Arlanda. Flyget går kl. 10.55 till Alicante sen har vi en 6 mil transfer till 4-stjärniga Diamante Beach i Calpe.

Dag 2-9 Calpe fullt upp med att ta de lugnt…

Calpe med sin utmärkande klippa som reser sig 332 meter över Medelhavet. Här finns det stränder, natursköna vandringsleder och uråldriga ruiner som är intressant att besöka. Från att ha varit en fiskeby har staden förvandlats till en turistmagnet. Calpe ligger i Valencia regionen, ca 6 mil norr om Alicante, och har en befolkning på 30.000 invånare. De har ett typiskt medelhavsklimat där de omgivande bergen skyddar mot kalla nordliga vindar. Det är varken för varmt på sommaren eller för kallt på vintern.

Utflykter för er som vill förgylla vistelsen lite extra:

Jijona & Villajoyosa

Heldagsutflykt där vi börjar med ett stopp i Jijona som är turronens ”hemort”. Vi stannar till hos en turrontillverkare som berättar om tillverkningen och besöket avrundas med provsmakning av den utsökta nougaten. Färden går vidare till den gamla fiskebyn Villajoyosa, känd som ”Chokladstaden”. Efter en rundtur får ni fri tid att strosa runt bland de pastellfärgade husen. Pris: 390:-

Guadalest

Idag besöker vi den lilla pittoreska bergsbyn Guadalest som byggdes runt ett slott vars murar skyddade befolkningen. Den enda vägen in är via en tunnel uthuggen ur berget. Härifrån har vi en fantastisk utsikt över dalen och omgivningarna. Vi avslutar dagen med ett besök i parken Las Fuentes del Algar innan vi återvänder till hotellet. Pris: 390:-

Valencia

Idag besöker vi Spaniens tredje största stad. Vid Levantebukten i östra Spanien ligger Valencia, en stad som av många kallas Barcelonas lillasyster. Med färre turister och bättre priser upplever vi det bästa av Spaniens stadsliv. I den gamla stadsdelen El Carmen samsas barer och restauranger och vi kan verkligen njuta av folklivet. Staden stoltserar med några av Europas största mat-marknader där man kan köpa allt i matväg. Se till att testa paella, staden är nämligen hem för denna nationalrätt. Efter en rundtur ges tid på egen hand för att bara njuta av en fantastisk stad. Pris: 490:-

Dag 10

Efter frukost transfer till Alicante för flyg som går kl. 11.40 till Arlanda där vår buss väntar

INGÅR: Transfer t/r till flygplatsen och från flygplatsen till hotellet i Calpe t/r, flyg Arlanda - Alicante t/r, logi del i dubbelrum, halvpension, reseledare.

Observera: Ett visst antal bokade krävs för att utflykterna ska kunna genomföras

VIKTIGT

Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades. Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

 

VÅRT HOTELL:

Hotel Diamante Beach****

Hotellet ligger 200m från stranden och har egen pool. Alla rum har balkong, AC och gratis internet. Hotellet har även en spa avdelning men den kostar extra.

FLYGTIDER
Vi flyger med Norwegian enl nedan tider. Observera att flygbolaget förbehåller sig rätten att ändra i sin tidtabell vilket ligger helt utanför vår kontroll. Uti händelse av tidtabellsförändring kommer ni att meddelas detta innan avresa.
Vi försöker alltid att i möjligaste mån reservera säten ombord på flyget så att ni som reser i sällskap ska få möjlighet att sitta tillsammans, dock finns det ingen garanti för detta. Om man verkligen vill försäkra sig om en speciell plats ombord på planet så finns givetvis möjligheten att själv gå in på https://www.norwegian.com/se/reseinformation/ombord/platsreservation  och där både checka in och mot avgift boka sin plats ombord. Kontakta oss för bokningskod.
Flygbiljetter skickas ut per e-mail ca 1 vecka före avresa.

D85353   Stockholm Arlanda - Alicante    kl.12:50-16:45
DY4202   Alicante - Stockholm Arlanda    kl.14:15-18:20

BAGAGE
2 incheckat bagage pp max 20 kg per väska
1 handbagage, max 55 x 40 x 23 cm samt 1 tillbehör ex. handväska eller bärbar dator, max 25 x 33 x 20 cm, totalvikt max 10 kg

VIKTIGT
Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass

Avresor