Costa Blanca Sol och Boule

Costa Blanca Sol och Boule

Skön avkoppling på stranden, ett livligt caféliv, god mat och dryck varvat med konst och kultur. Den här resan är till för att få livskvalitet, var och en efter egen smak. Förutom avkoppling kommer reseledaren att erbjuda utflykter för den som vill ha lite mer av omgivningarna. Är man intresserad av att spela Boule så erbjuder hotellet fina banor.

 

Dag 1 Östergötland-Calpe

Avresa från hemorten natten mellan 14-15 mars till Arlanda. Flyget går kl.06:00 till Alicante sen har vi en 6 mil transfer till
4-stjärniga Diamante Beach i Calpe.

Dag 2-10 Calpe fullt upp med att ta de lugnt…

Calpe med sin utmärkande klippa som reser sig 332 meter över Medelhavet. Här finns det stränder, natursköna vandringsleder och uråldriga ruiner som är intressant att besöka. Från att ha varit en fiskeby har staden förvandlats till en turistmagnet. Calpe ligger i Valencia regionen, ca 6 mil norr om Alicante, och har en befolkning på 30.000 invånare. De har ett typiskt medelhavsklimat där de omgivande bergen skyddar mot kalla nordliga vindar. Det är varken för varmt på sommaren eller för kallt på vintern.

Utflykter för er som vill förgylla vistelsen lite extra

Jijona & Villajoyosa
Heldagsutflykt där vi börjar med ett stopp i Jijona som är turronens ”hemort”. Vi stannar till hos en turrontillverkare som berättar om tillverkningen och besöket avrundas med provsmakning av den utsökta nougaten. Färden går vidare till den gamla fiskebyn Villajoyosa, känd som ”Chokladstaden”. Efter en rundtur får ni fri tid att strosa runt bland de pastellfärgade husen. Pris: 390:-

Guadalest
Idag besöker vi den lilla pittoreska bergsbyn Guadalest som byggdes runt ett slott vars murar skyddade befolkningen. Den enda vägen in är via en tunnel uthuggen ur berget. Härifrån har vi en fantastisk utsikt över dalen och omgivningarna. Vi avslutar dagen med ett besök i parken Las Fuentes del Algar innan vi återvänder till hotellet. Pris: 390:-

Valencia
Idag besöker vi Spaniens tredje största stad. Vid Levantebukten i östra Spanien ligger Valencia, en stad som av många kallas Barcelonas lillasyster. Med färre turister och bättre priser upplever vi det bästa av Spaniens stadsliv. I den gamla stadsdelen El Carmen samsas barer och restauranger och vi kan verkligen njuta av folklivet. Staden stoltserar med några av Europas största mat-marknader där man kan köpa allt i matväg. Se till att testa paella, staden är nämligen hem för denna nationalrätt. Efter en rundtur ges tid på egen hand för att bara njuta av en fantastisk stad. Pris: 490:-

Dag 11
Efter frukost transfer till Alicante för flyg som går kl. 11.40 till Arlanda där vår buss väntar

INGÅR
Transfer t/r till Stockholm Arlanda och från flygplatsen till hotellet i Calpe t/r, flyg Arlanda - Alicante t/r, del i dubbelrum, halvpension (frukost och middag) samt reseledare.

TILLÄGG
Enkelrum 2300:-
Jijona & Villajoyosa 390:-
Guadalest 390:-
Valencia 490:-

OBSERVERA
Ett visst antal bokade (min 15 pers) krävs för att utflykterna ska kunna genomföras och förbokas med fördel hemifrån

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida
www.vikingbuss.com  / www.ringarums.se  

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

AVBOKNINGSVILLKOR FLYG
-120 dagar innan avresa 3000:-/p
119-60 dagar innan avresa 50% av resans pris
59 dagar innan och fram till avresa 100% av resans pris

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

VÅRT HOTELL:

Hotel Diamante Beach****

Hotellet ligger 200m från stranden och har egen pool. Alla rum har balkong, AC och gratis internet. Hotellet har även en spa avdelning men den kostar extra.

FLYGTIDER
Vi flyger med SAS enl. nedan tider. Observera att flygbolaget förbehåller sig rätten att ändra i sin tidtabell vilket ligger helt utanför vår kontroll. Uti händelse av tidtabellsförändring kommer ni att meddelas detta innan avresa.
Vi försöker alltid att i möjligaste mån reservera säten ombord på flyget så att ni som reser i sällskap ska få möjlighet att sitta tillsammans, dock finns det ingen garanti för detta. Om man verkligen vill försäkra sig om en speciell plats ombord på planet så finns givetvis möjligheten att själv gå in på www.sas.se och där både checka in och mot avgift boka sin plats ombord. Kontakta oss för bokningskod.

SK1853 15MAR Stockholm Arlanda - Alicante kl.06:00-10:00
SK1854 25MAR Alicante - Stockholm Arlanda kl.11:20-15:25

BAGAGE
1 incheckat bagage max 23 kg pp
1 handbagage max 8 kg 55x40x23 cm, utöver handbagaget får du ta med ett litet personligt föremål ombord, t.ex. en liten handväska eller en datorväska (högst 40 x 30 x 15 cm)

VIKTIGT
Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass

Avresor