Almuñécar flyg 15 D

Almuñécar på Tropiska kusten

Följ med på långsemester med oss till ”Tropiska kusten” i Spanien där man odlar fullt av exotiska frukter som avokado, mango och papaya – därav kustens namn! Landskapet på Costa Tropical är spektakulärt - mäktiga berg, med Sierra Nevada i bakgrunden, och den otroliga 19 km långa kustremsan med 320 soldagar om året! I Almuñécar kan man koppla av vid havet eller åka på spännande turer. Här har även flamencon, tjurfäktningen och sherryn sitt ursprung så häng med på en härlig resa till Spanien!!

 

Dag 1 Hemorten - Almuñécar

Vi åker med vår anslutningsbuss till Landvetter varifrån vi flyger till Malaga. Här möter vår spanska transferbuss upp för transport till Helios Hotel. Hotellet ligger nere vid havet och från hotellets terrass har man en fantastisk utsikt. Poolen är uppvärmd hela vintern. Vi bor här med halvpension -frukostbuffé och middag.

Almuñécar

Almuñécar ligger på Andalusiens södra kust - den oupptäckta, orörda subtropiska Granadakusten. Staden är lugn med sina drygt 20 000 invånare och man kan här uppleva den härliga kulturen samt den goda maten, kanske börja med en tapas som finns överallt. På en höjd ovanför gamla stan i Almuñécar ligger ett moriskt slott med en botanisk trädgård och fågelpark. Man kan också göra lite längre utflykter på egen hand med lokalbussen. Är man till exempel intresserad av romdestillering kan man åka till Motoril där det även finns ett olivmuseum att besöka.

UTFLYKTER

Malaga

Denna heldag spenderar vi i Andalusiens huvudstad. Genom staden flyter floden Guadalmedina som delar upp staden i en modernare del och den gamla historiska stadskärnan. Vi ser den ofullbordade katedralen i barock- och renässansstil. Man hinner också uppleva borgen, de mysiga gränderna med butiker eller det stora varuhuset El Corte Inglés denna dag. Pris 260:- Avfärd kl.09:00 - åter ca kl.17:00.

Frigiliana och Nerja

Halvdagsutflykt med besök i Nerjagrottorna som varit bebodda under förhistorisk tid. Man tror att de är de största i Europa - där finns världens största kolonn 32 meter hög som bildats av vattnet som droppar till stalaktiter från taket och stalagmiteter på marken. Självklart stannar vi denna dag även på Europas Balkong med en fantastisk utsikt över kusten och Medelhavet. Vi åker vidare upp till bergen norr om Nerja och besöker den vita byn Frigiliana där vi kan strosa omkring. Byn klättrar längs med bergsväggen och har vunnit pris som Spaniens vackraste by. Pris 310:- Avfärd kl. 09:00 - åter ca kl.14:00.

De vita bergsbyarna - Las Alpujarras

Denna heldag tar vi oss upp i de vita bergsbyarna på höjderna vid Sierra Nevadas fot. I byn Trevelés gör vi ett stopp för att studera den underbara arkitekturen på nära håll. Här kan vi även passa på att pröva den lufttorkade serranoskinkan som kommer från området, eller kanske en tapas från någon av byns serveringar. Pris 260:- Avfärd kl.08:30 - åter ca kl.17:00.

Alhambra

Bussen tar oss idag de sju milen från Almuñécar till Alhambra i Granada. Här har vi lokalguide som tar oss till Alhambras slott och borgområde som byggdes under 1200- och 1300-talet och som med sina trädgårdar är med på Unescos världsarvslista. Pris 690:- OBS! MÅSTE bokas hemi­från, senast 3 månader före avresa.

Alhambra är ett av Spaniens mest besökta resmål och efterfrågan på biljetter är större än tillgången. Vi ställer oss på väntelista för gruppbiljetter så fort det är möjligt, men får först en vecka före planerat besök veta om vi tilldelats biljetter. Vi kan därför inte garantera att besöket genomförs förrän nära in på avresa. 

Dag 15 Almuñécar - hemorten

Vi tackar för denna gång och packar in vårt bagage och kliver ombord på vår transferbuss för att åka till flygplatsen i Malaga. När vårt flyg åter landar på Landvetter väntar där vår svenska anslutningsbuss för att köra oss hem till Östergötland.

INGÅR: Anslutningsbuss t/r, flyg t/r Spanien, transfer i Spanien, del i dubbelrum med balkong, halvpension, reseledare.

Kom ihåg att anmäla er till de utflykter som inte ingår om det är några som ska förbokas.

VALUTA
EUR Euro

PASS
Ja

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  

OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se information vid ev. avbokning nedan.

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Hotell Helios****, se https://www.hoteleshelios.com/hotel-helios-costa-tropical

Perfekt beläget på stranden San Cristobal 500 meter från centrum, men direkt utanför vårt hotell finns det gott om restauranger och "turistshopping". Den trevliga botaniska trädgården med alla sina palmer ligger bara 400 meter bort. På hotellet finns uppvärmd pool, takterrass med magisk utsikt över havet och bergen. Hotellet har restaurang samt en trevlig bar med underhållning på kvällarna. Spa med bastu mot tillägg. På vårt hotell ordnas med massor av aktiviteter utöver våra utflykter. Promenader, olika spel och bad står på programmet. På kvällarna är det oftast levande musik eller någon annan ”happening” i baren. Kylskåp & hårtork finns på samtliga rum. Säkerhetsfack kostar 15 Euro/vecka (deposition 10 Euro) Det går att hyra badhandduk i receptionen mot ett litet tillägg. Tvättservice finns på hotellet mot tillägg. Standardrummen vi använder ligger på sidan av hotellet och har balkong. Från de allra flesta har man en fin havsutsikt och man kan också se de vackra bergen som ofta är snötäckta. Adress: Paseo San Cristobal, 12, Almunecar, Granada, 18690, Spanien

Avresor