Wien - Mina drömmars stad 5 dgr flyg

Kaféernas, musikens och valsernas stad en gång hjärtat i Habsburgarnas mäktiga rike! En stad fylld av slående vacker arkitektur och palats från fornstora dagar bjuder in till nöje och shopping. Här i Österrikes eleganta huvudstad finns också alla möjligheter att äta och dricka gott. Låt dig väl smakas av äkta Wienerschnietzel och Sachertårta!


Dag 1 Hemorten – Wien
Vår anslutningsbuss tar oss till flygplatsen i Linköping varifrån vi flyger till Wien där vi landar framåt kvällen. Vår österrikiska buss kör oss till vårt centralt belägna hotell inne i Wien. Efter incheckning blir det gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Stadsrundtur Wien
Under vår rundtur glider vi fram utmed Ringstrasse flankerad av vackra palats, parlamentet, det kejserliga palatset Hofburg, operahuset och stadsparken m.m. Vi ser det konstnärliga Hundertwasserhaus och promenerar in till den imponerande Stefansdomen. Rundturen avslutas med Wienerschnietzel till lunch på restaurang Figlmüller.

Dag 3 Wien
Promenera till Hotel Sacher och beställ en kopp kaffe och en bit sachertårta, bakverket som härstammar just härifrån, shoppa på Mariahilferstrasse, besök något av stadens fantastiska museer eller bara promenera och njut av denna förnäma stad fylld med historia och sevärdheter. Vår reseledare har givetvis tips och råd om vad att se och göra. På eftermiddag/kväll bjuds möjlighet att följa med till Schlumberger Kellerwelten för en rundvisning och provsmakning av denna ädla mousserande dryck med påföljande middag i historiska källarvalv på restaurang Augustinerkeller i gamla stan. Pris: 690:-

Dag 4 Wien
Maria Teresia, drottning och kejsarinna, fick Schönbrunn av sin far kung Karl VI då han inte hade något större intresse av det lilla slottet. Det är under hennes tid på 1700-talet som Schönbrunn förvandlas till det magnifika sommarresidens som vi idag besöker. Vår guide tar oss med genom Maria Teresias ljuvliga salonger och privata rum men också stora salar och gallerier. Efter rundturen promenerar vi i den vackra slottsparken och får en glimt av Gloriette, en trädgårdspaviljong på toppen av en kulle med utsikt över Wiens skogar.
Pris inkl. busstransfer, entré & Highlight Tour med svensktalande guide: 590:-

Dag 5 Wien – Hemorten
Lite sovmorgon innan vi checkar ut och lastar in bagaget för att åka tillbaka till flygplatsen. Efter byte i Amsterdam är vi åter i Linköping framåt sen kväll. Här väntar vår anslutningsbuss för vidare färd mot respektive hemort.

FLYGTIDER
Vi flyger med KLM enl nedan tider. Observera att flygbolaget förbehåller sig rätten att ändra i sin tidtabell vilket ligger helt utanför vår kontroll. Uti händelse av tidtabellsförändring kommer ni att meddelas detta innan avresa.
Vi försöker alltid att i möjligaste mån reservera säten ombord på flyget så att ni som reser i sällskap ska få möjlighet att sitta tillsammans, dock finns det ingen garanti för detta. Om man verkligen vill försäkra sig om en speciell plats ombord på planet så finns givetvis möjligheten att själv gå in på www.klm.com och där både checka in och mot avgift boka sin plats ombord.
Kontakta oss för bokningskod.

KL1180 Linköping - Amsterdam     kl.14:05-15:55
KL1847 Amsterdam - Wien             kl.17:15-19:05
KL1846 Wien - Amsterdam             kl.14:15-16:10
KL1183 Amsterdam - Linköping     kl.21:00-22:45

BAGAGE
1 incheckat bagage max 23 kg pp
1 handbagage, max 55 x 35 x 25 cm samt 1 tillbehör ex. handväska eller bärbar dator, max 40 x 30 x 15 cm, totalvikt max 12 kg

Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass

RESAN PRIS INKLUDERAR
Busstransfer t/r Linköpings flygplats, flyg Wien t/r, transfer flygplats-hotell t/r, del i dubbelrum, 4 frukostar, 1 middag, stadsrundtur, 1 lunch och reseledarservice

TILLÄGG
Enkelrum
Kvällstur inkl visning på Schlumberger och middag på Augustinerkeller
Schönbrunn inkl. buss, svensktalande guide & entré

PASSJa, giltigt min 6 mån efter hemkomst
VALUTA Euro

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  
OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se information vid ev. avbokning nedan.
Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

AVBOKNINGSVILLKOR:
120 dagar innan avresa 3000:-/p
119-60 dagar innan avresa 50% av resans pris
59 dagar innan och fram till avresa 100% av resans pris

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Novum Hotel Prinz Eugen ****, se https://www.novum-hotels.com/hotel-prinz-eugen-wien 
Beläget mittemot centralstationen har vi möjlighet att med kollektivtrafik ta oss på bara några minuter in till kärnan av Wiens gamla stad. För den som önskar promenera är det ca 3 km in till Stefansdomen. Ett par kvarter bort ligger det vackra slottet Belvedere. Alla rum har luftkonditionering, Platt-tv, Gratis WiFi och hårtork m.m.

Avresor