Våra resor

Rostock 3 dagar

Rostock, en stad med spännande historia!

Hansatiden, svenskperioden, den östtyska tiden och sedan återföreningen. Det är ett nöje att få gå omkring i de gamla hansakvarteren som består av vackra gavelhus, där en del är från 1200–1300-talen. Vi möts också av en modern stad med trendiga affärer, moderna inköpsgallerior, många olika restauranger och caféer. Allt detta blir en härlig blandning som bidrar till en trevlig atmosfär. Strosa längs Kröpeliner Strasse, stans långa gågata och sitt gärna ner vid Universitetsplatz mitt i stan vid ”Livsglädjens brunn” och njut av folklivet…

 

 

1. Till Rostock

Avresa på morgonen för färd med färjan från Helsingborg till Helsingör. Vi fortsätter genom Danmark till nästa färja Gedser – Rostock. När färjan närmar sig Rostock ser vi Warnemünde med fina badstränder. Väl iland på tysk mark kör vi direkt in till Rostock där vi checkar in på Radisson Blu Hotel. (ca 590 km)

Dag 2. Rostock

Frukost. Nu har vi en hel dag att utforska den här intressanta staden. Under förmiddagen ges möjlighet att åka och shoppa i Calles butik. En vänlig och livlig hamnstad med ett rikt kulturutbud välkomnar sina gäster året om och har någonting för alla. Inbjudande butiker, caféer, restauranger, moderna gallerior – allt inom gångavstånd. En dag här försvinner fort… 

Dag 3. Hemresa

Frukost. Under förmiddagen lämnar vi Rostock. Vi återvänder till Sverige via färjan Rostock – Gedser, genom Danmark och sedan färjan Helsingör-Helsingborg. Beräknad hemkomst till Linköping (ca 590 km)

Bussresa i helturistbuss, färjor enl. program, vägskatter, vägavgifter, logi i dubbelrum, 2 frukost på hotellet.

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se
Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

 

Avresor

AvresedatumMån 2019-04-29 (G)
HemkomstdatumOns 2019-05-01
  
Från prisPris: 1 990
Ring för bokningRing för bokning