Julmarknad Bremen 4 D

Bremen Julmarknad 4 dagar

En av Tysklands bästa julmarknader erbjuds på Rådhusplatsen i Bremen. Staden med de härliga gränderna tillsammans med gallerior, varuhus och butiker ger en verklig härlig julmarknadsstämning. Vi går en stadspromenad första dagen. Vi bor centralt på Radisson Blu Hotel ****. Reseledare.

 

INGÅR
Bussresa, färjor, vägavgifter, logi i dubbelrum, 3 frukost, 1 middag på Radisson Blu Hotel ankomstkvällen, stadspromenad,  samt reseledare

TILLÄGG
Enkelrum 900:-

Avbokningsregler för buss
Se våra Resevillkor på https://vikingbuss.com//info  
Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Vi bor på fina Radisson Blu Hotel **** , se www.radissonblu.com/en/hotel-bremen  beläget ett par minuters promenad från Bremens berömda Domkyrka strax intill det gotiska Rådhuset. Perfekt läge för den som vill utforska det historiska Bremen och/eller besöka julmarknaden.

Hotellets kulinariska centrum är restaurangen och baren THE L.O.B.B.Y. som är inspirerad av den amerikanska stek- och hamburgertraditionen. I hotellets atrium serveras även frukosten.
De eleganta rummen är utrustade med bl.a. tv med kabelkanaler, kaffe- och/eller tekokare, hårtork, Strykjärn/strykbräda, gratis WiFi.

 

Vi använder ett förnyelsebart drivmedel HVO som tillverkas av bland annat restprodukter från skogen. I Sverige använder vi PREEM som bränsleleverantör, gå gärna in på deras hemsida och läs mer om produkten.  Utsläppen av CO2 är låga 7kg/pp på den här resan, betydligt lägre än tåget! Alla bussar vi använder oss av har högsta miljöklass Euro6. (på grund av begränsad tillgång av HVO kan vi vid enstaka tillfällen tvingas att tanka diesel men vi har fortfarande väldigt låga CO2 utsläpp)  Två av fyra färjor som trafikerar Helsingborg-Helsingör är batteridrivna och de färjor som trafikerar Gedser-Rostock och Rödby-Puttgarden tillhör världens renaste.

 

Beräkningsätt:

 

Vi har räknat på en genomsnittlig förbrukning av 2,5l/ mil HVO.  Då vi åker olika färjor så har vi tagit ett snitt på de färjor vi använder.

 

Källor:

 

Miljöfordon.se https://www.miljofordon.se/ekonomi/drivmedelskalkyl/

Forsea    https://www.forsea.se/om-forsea/hallbarhet/

Scandlines https://www.scandlines.dk/om-scandlines/greenagenda
Preem https://www.preem.se/foretag/produkt-och-tjanster/Produktkatalog/produkter/kategori/hvo-diesel-100/

Avresor