Bornholm 4 D

Bornholm - solskensön

Mitt ute i den blå Östersjön ligger Bornholm. Denna lilla fridfulla solskensö som har all slags natur – klippor, skog och breda sandsandstränder. Dessutom en spännande historia och ett klimat som gör ön till ett pålitligt sommarparadis. Många konstnärer har inspirerats här och även bosatt sig för gott. – Välkommen att gästa ön !!!

 

 

Dag 1

Resan börjar på morgonen och tar oss via Småland ner till Skåne. Givetvis gör vi lämpliga raster under resan. I Ystad går vi ombord på färjan som tar ca 1,5 timma. Färjan lägger till i Rönne, som är öns största stad. Incheckning på Griffen Hotel & Wellness. Gemensam middag på hotellet.

Dag 2

Idag ägnar vi oss åt utflykter och besöker bl a de små pittoreska städerna Svaneke, Gudhjem och Sandvig-Allinge med sina sillrökerier, keramikverkstad och ev Baltic Sea Glass. I Gudhjem äter vi dagens lunch på Gudhjem Rögeri som består av fiskbuffé. På Hammershus fästning får vi uppleva en storslagen syn. Fästningen är Bornholms mest imponerande forntidsminne. Sen eftermiddag kommer vi åter till hotellet och den som vill kan ta sig ett bad i poolen eller havet innan vi äter gemensam middag på hotellet.

Dag 3

Idag är det södra delen som gäller. Dagens lunch intar vi på Balka Strand i Nexö. Vi besöker ”Dueodde Strand”, Bornholm kanske Danmarks mest berömda strand, Den sträcker sig flera kilometer på båda sidor av öns sydspets. Vi gör också ett besök på någon av Bornholms berömda rundkyrkor. Gemensam middag.

Dag 4

Efter frukost har vi hela förmiddagen till att utforska Rönne. Att vandra på de pittoreska kullerstensgatorna, ta en promenad utmed havet, titta in i små butiker …. Ja, njuta tills vi är tvungna att fara ner till färjan som ska ta oss tillbaka till Sverige. Vi beräknar vara hemma ca 22.00.

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, färja t/r, del i dubbelrum ,3 frukostar, 2 luncher , 3 middagar, rundturer och utflykter på Bornholm (ej entréer), reseledare.

Tillägg: 1.300:- Enkelrum

VIKTIGT

Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se villkor för ev avbokning nedan.

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

VåRT HOTELL

Griffen Hotel & Wellness ****, Hotellet består av 142 rum utrustade med TV mot avgift, kylskåp och skrivbord. Rummen har privata badrum med dusch, hårtork och torkare.

Vi använder ett förnyelsebart drivmedel HVO som tillverkas av bland annat restprodukter från skogen. I Sverige använder vi PREEM som bränsleleverantör, gå gärna in på deras hemsida och läs mer om produkten.  Utsläppen av CO2 är låga 12 kg på den här resan, betydligt lägre än tåget! Alla bussar vi använder oss av har högsta miljöklass Euro6. (på grund av begränsad tillgång av HVO kan vi vid enstaka tillfällen tvingas att tanka diesel men vi har fortfarande väldigt låga CO2 utsläpp)  

 

Beräkningsätt:

 

Vi har räknat på en genomsnittlig förbrukning av 2,5l/ mil HVO.  Färjan Ystad-Rönne är en snabbfärja där har vi räkna på 680 gram person/km

 

Källor:

 

Miljöfordon.se https://www.miljofordon.se/ekonomi/drivmedelskalkyl/

Preem https://www.preem.se/foretag/produkt-och-tjanster/Produktkatalog/produkter/kategori/hvo-diesel-100/

Avresor