Barcelona flyg 5 dgr

”Storstaden med den genuina och behagligt smeksamma Medelhavspulsen” så beskriver en journalist denna fantastiska stad vid ett av sina besök. För återvända hit det vill man!Förutom storstadsshopping av högsta kvalitet, kultur, historia, exceptionell arkitektur, nattlivet, folkvimlet, restaurangerna & barerna, fotboll i världsklass så erbjuder Barcelona strandliv på sin över 4 km långa strand endast ett stenkast från hamnen och centrum.


Dag 1 Linköping – Barcelona
Vi möter upp på Linköpings flygplats för incheckning. Efter byte i Amsterdam landar vi vid lunchtid i Barcelona där vår transferbuss väntar. Vi åker in mot stan och till vårt hotell Catalonia Park Güell *** Efter incheckning blir det tid att orientera sig. Vårt hotell ligger i övre Barcelona ca 700 m från en av stadens mest berömda parker - Park Güell. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 2-4
Vår första dag i Barcelona inleder vi med en stadsrundtur där vi får se den berömda kyrkan La Sagrada Familia men även andra av Gaudís fantasieggande hus, Olympiastadion uppe på Montjuíc-berget, Joan Miró’s konstverk som pryder staden, Pueblo Español och mycket, mycket mer…

Flanera på Ramblan – Barcelonas ”strög”, gör egna strövtåg i denna spännande och eleganta stad, smaka lite tapas till lunch eller varför inte ta linbanan nerifrån hamnen upp till Montjuícberget, botanisera i saluhallen La Boquería, shoppa loss på El Corte Inglés vid Catalunyaplatsen – möjligheterna är oändliga.
Önskar ni tips o råd prata med vår reseledare som också arrangerar gemensamma middagar om intresse finnes.

Strax söder om Barcelona ligger några av Kataloniens största vindistrikt och vi gör en tur till ett av Spaniens mest berömda och största vinhus – Torres i Vilafranca del Penedès. Familjen Torres har producerat vin sedan mitten av 1600-talet och Bodegas Torres grundades 1870. Vi får en mycket professionell och inspirerande rundvisning vilken avslutas med en vinprovning tillsammans med olika spanska ostar. 

Dag 5 Barcelona - Linköping
Barcelona är en av de där städerna som det kan kännas riktigt svår att behöva lämna men vi ska checka ut före lunch och efter lunch kl.14:30 är det avfärd till flygplatsen.
Hasta la vista!!

FLYGTIDER
Vi flyger med KLM enl nedan tider. Observera att flygbolaget förbehåller sig rätten att ändra i sin tidtabell vilket ligger helt utanför vår kontroll. Uti händelse av tidtabellsförändring kommer ni att meddelas detta innan avresa.
Vi försöker alltid att i möjligaste mån reservera säten ombord på flyget så att ni som reser i sällskap ska få möjlighet att sitta tillsammans, dock finns det ingen garanti för detta.
Om man verkligen vill försäkra sig om en speciell plats ombord på planet så finns givetvis möjligheten att själv gå in på www.klm.com och där både checka in och mot avgift boka sin plats ombord. Kontakta oss för bokningskod.

KL1178 04OCT   Linköping-Amsterdam     kl.06:05-07:50
KL1669 04OCT   Amsterdam-Barcelona    kl.10:20-12:35
KL1674 08OCT   Barcelona-Amsterdam    kl.17:15-19:35
KL1183 08OCT   Amsterdam-Linköping     kl.21:00-22:45

BAGAGE
1 incheckat bagage max 23 kg pp
1 handbagage, max 55 x 35 x 25 cm samt 1 tillbehör ex. handväska eller bärbar dator, max 40 x 30 x 15 cm, totalvikt max 12 kg

RESAN PRIS INKLUDERAR:
Flyg Barcelona t/r, transfer flygplats-hotell t/r, del i dubbelrum, 4 frukostar, 1 middag, stadsrundtur, 1 visning med vinprovning på Torres och reseledarservice (ev. entréer ej inkluderade)

PRIS 8990:-
TILLÄGG
Enkelrum 2550:-
Anslutningsbuss till Linköpings flygplats 200:-

PASS Ja
VALUTA Euro

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  
OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se information vid ev. avbokning nedan.
Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

AVBOKNINGSVILLKOR:
120 dagar innan avresa 3000:-/p
119-60 dagar innan avresa 50% av resans pris
59 dagar innan och fram till avresa 100% av resans pris

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Vårt hotell
Catalonia Park Güell ***, se https://www.cataloniahotels.com/es/hotel/catalonia-park-guell?mb=1

Detta är ett mellanklasshotell som får goda omdömen av sina gäster. Omgivningarna är lugna men det tar inte mer än ca 10 min att komma in till Barcelonas historiska centrum med tunnelbanan, närmaste Metro ligger ca 300 m från hotellet. På takterrassen finns en pool och härifrån är utsikten över staden enastående. Några kvarter ner från hotellet börjar den populära stadsdelen Gràcia med många barer och restauranger på de livliga torgen. Hotellet har bar och restaurang, gratis WiFi, alla rum har luftkonditionering, hårtork i badrummen och tv med satellitkanaler.

Avresor