Våra resor

Diggiloo i Dalhalla 2 dagar

INGEN SOMMAR UTAN DIGGILOO

Om du gillar Diggiloo kommer du att älska 2019 års årgång. Jessica Andersson, eller ”mamma Diggiloo” som hon också kallas, är tillbaka och det är veteranen Magnus Carlsson också. Dessutom ser vi stjärnor som David Lindgren, Mariette, John Lundvik, Mimi Werner, Brolle och Arvingarna på scenen i sommar. På humorsidan gör Thomas Petersson comeback i Diggiloo-sammanhang. Diggiloo 2019 kommer bli en show utöver det vanliga med extra allt. Vi ses!

 

 

DAG 1. Vi lämnar Östergötland och åker via Katrineholm och Kungsör in i Västmanland. Vi stannar för lämpliga mat och fikaraster under resan till Dalarna. Inkvartering på First Hotel i Tällberg. Efter välsmakande middag åker vi till DALHALLA. Här kommer vi att vara med om en fantastisk föreställning. Dalhalla är idag en internationellt etablerad spelplats och bl. a beskriven som en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i Europa. När vi kommer tillbaka till hotellet bjuds det på lite vickning för de som känner sig lite sugna. 

DAG 2. Frukost på hotellet. Innan vi åker hemåt, vi gör lämpliga stopp på vägen hem. Beräknad hemkomst ca 19.00

INGÅR: Bussresa t/r, logi i dubbelrum inkl frukost, middagsbuffé, vickning efter Dalhalla, entré och konsertbiljett till Dalhalla.

OBS: vid avbokning behålles 760:-/person fram till 31 dagar före avresa, därefter är det hela summan i avbokningskostnad/person

VÅRT HOTELL

First Hotel i Tällberg ***, alla rum är rökfria och inredda i ljusa färger med anknytning till Dalarna. rummen har fri WiFi, dusch och wc, skrivbord, garderober, väskbänk, sköna sängar, platt-TV och telefon.

 

Vi använder ett förnyelsebart drivmedel HVO som tillverkas av bland annat restprodukter från skogen. I Sverige använder vi PREEM som bränsleleverantör, gå gärna in på deras hemsida och läs mer om produkten.  Utsläppen av CO2 är låga 2,2 kg/pp  på den här resan, betydligt lägre än tåget! Alla bussar vi använder oss av har högsta miljöklass Euro6. (på grund av begränsad tillgång av HVO kan vi vid enstaka tillfällen tvingas att tanka diesel men vi har fortfarande väldigt låga CO2 utsläpp)  Två av fyra färjor som trafikerar Helsingborg-Helsingör är batteridrivna och de färjor som trafikerar Gedser-Rostock och Rödby-Puttgarden tillhör världens renaste.

 

Beräkningsätt:

 

Vi har räknat på en genomsnittlig förbrukning av 2,5l/ mil HVO.  Då vi åker olika färjor så har vi tagit ett snitt på de färjor vi använder.

 

Källor:

 

Miljöfordon.se https://www.miljofordon.se/ekonomi/drivmedelskalkyl/

Forsea    https://www.forsea.se/om-forsea/hallbarhet/

Scandlines https://www.scandlines.dk/om-scandlines/greenagenda
Preem https://www.preem.se/foretag/produkt-och-tjanster/Produktkatalog/produkter/kategori/hvo-diesel-100/

Avresor