Våra resor

Metallica på Ullevi

För dig med egen biljett!!

Metallica är idag ett av världens bästa hårdrockband.
9/7-2019 kommer de till Ullevi för konsert. Bandet bildades i Los Angeles 1981 av trummisen Lars Ulrich och gitarristen och sångaren James Hetfield.
I början var Metallica ett undergroundband men från 1991 när de släppte albumet Metallica steg de direkt mot toppen inom hårdrocken.
Vi åker på morgonen från Östergötland för att vara nere i Göteborg vid lunchtid. Konserten börjar 19.30 på Ullevi. 
Efter konserten åker vi direkt hem. Hemmatiden är mycket preliminär beroende på konsertens längd.


 

Vi använder ett förnyelsebart drivmedel HVO som tillverkas av bland annat restprodukter från skogen. I Sverige använder vi PREEM som bränsleleverantör, gå gärna in på deras hemsida och läs mer om produkten.  Utsläppen av CO2 är låga 1 kilo på den här resan, betydligt lägre än tåget! Alla bussar vi använder oss av har högsta miljöklass Euro6. (på grund av begränsad tillgång av HVO kan vi vid enstaka tillfällen tvingas att tanka diesel men vi har fortfarande väldigt låga CO2 utsläpp)  Två av fyra färjor som trafikerar Helsingborg-Helsingör är batteridrivna och de färjor som trafikerar Gedser-Rostock och Rödby-Puttgarden tillhör världens renaste.

 

Beräkningsätt:

 

Vi har räknat på en genomsnittlig förbrukning av 2,5l/ mil HVO.  Då vi åker olika färjor så har vi tagit ett snitt på de färjor vi använder.

 

Källor:

 

Miljöfordon.se https://www.miljofordon.se/ekonomi/drivmedelskalkyl/

Forsea    https://www.forsea.se/om-forsea/hallbarhet/

Scandlines https://www.scandlines.dk/om-scandlines/greenagenda
Preem https://www.preem.se/foretag/produkt-och-tjanster/Produktkatalog/produkter/kategori/hvo-diesel-100/

Avresor