Julmarknad Bremen 4 dagar

En av Tysklands bästa julmarknader återfinns på Rådhusplatsen i Bremen. Den lilla Böttcherstrasse och det gamla kvarteret Schnoorviertel med sina vindlande små gränder bjuder också på en härlig julstämning. För den riktigt shoppingsugne står fantastiska gallerior , varuhus och butiker till buds - allt beläget på promenadavstånd.

 

Dag 1 Hemorten - Bremen
Avresa tidig morgon via färjorna Helsingborg - Helsingör samt Rödby - Puttgarden till Tyskland. Vi passerar den konkurrerande egna stadsdelstaten Hamburg på vår väg mot Ansgars Bremen. Framåt kvällen når vi vårt centralt belägna Hotel Radisson Blu ****, ett stenkast från Råshusplatsen. Gemensam middag på hotellet. Ca 82 mil.

Dag 2-3 Bremen
För dig som önskar få lite mer om Bremen till livs tar vår reseledare med på en promenad genom de centrala delarna av denna äver 1200 år gamla Hansastad. Bremen är en underbar stad rik på såväl historia som historier.... Den kanske mest kända är nog sagan om "De fyra stadsmusikanterna".
Njut av dofterna och julstämningen på Rådhustorget, shoppa loss i galleriorna och ta en paus på någon av stadens alla restauranger och caféer

Dag 4. Bremen - hemorten
Efter frukost åker vi tillbaka mot Puttgarden men innan vi kör ombord blir det stopp för att handla till "husapoteken" inför jul. Max 100kg pp!! Via färjorna Puttgarden-Rödby, Helsingborg-Helsingör kommer vi åter till Sverige. På kvällen anländer vi till våra hemtrakter och vi önskar er alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År! Beräknad hemkomst till Linköping ca 21.30. Ca 82 mil
 

Vi bor på fina Radisson Blu Hotel **** , se www.radissonblu.com/en/hotel-bremen  beläget ett par minuters promenad från Bremens berömda Domkyrka strax intill det gotiska Rådhuset. Perfekt läge för den som vill utforska det historiska Bremen och/eller besöka julmarknaden.

Hotellets kulinariska centrum är restaurangen och baren THE L.O.B.B.Y. som är inspirerad av den amerikanska stek- och hamburgertraditionen. I hotellets atrium serveras även frukosten.
De eleganta rummen är utrustade med bl.a. tv med kabelkanaler, kaffe- och/eller tekokare, hårtork, Strykjärn/strykbräda, gratis WiFi.

INGÅR
Bussresa, färjor, vägavgifter, logi i dubbelrum, 3 frukost, 1 middag på Radisson Blu Hotel ankomstkvällen samt reseledare

TILLÄGG
Enkelrum 930:-

Avbokningsregler för buss
Se våra Resevillkor på https://vikingbuss.com//info  
Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

 

Vi använder ett förnyelsebart drivmedel HVO som tillverkas av bland annat restprodukter från skogen. I Sverige använder vi PREEM som bränsleleverantör, gå gärna in på deras hemsida och läs mer om produkten.  Utsläppen av CO2 är låga 7kg/pp på den här resan, betydligt lägre än tåget! Alla bussar vi använder oss av har högsta miljöklass Euro6. (på grund av begränsad tillgång av HVO kan vi vid enstaka tillfällen tvingas att tanka diesel men vi har fortfarande väldigt låga CO2 utsläpp)  Två av fyra färjor som trafikerar Helsingborg-Helsingör är batteridrivna och de färjor som trafikerar Gedser-Rostock och Rödby-Puttgarden tillhör världens renaste.

 

Beräkningsätt:

 

Vi har räknat på en genomsnittlig förbrukning av 2,5l/ mil HVO.  Då vi åker olika färjor så har vi tagit ett snitt på de färjor vi använder.

 

Källor:

 

Miljöfordon.se https://www.miljofordon.se/ekonomi/drivmedelskalkyl/

Forsea    https://www.forsea.se/om-forsea/hallbarhet/

Scandlines https://www.scandlines.dk/om-scandlines/greenagenda
Preem https://www.preem.se/foretag/produkt-och-tjanster/Produktkatalog/produkter/kategori/hvo-diesel-100/

Avresor