Flygresor Europa

 

Almuñécar flyg 15 D

Almuñécar på Tropiska kusten

Följ med på långsemester med oss till ”Tropiska kusten” i Spanien där man odlar fullt av exotiska frukter som avokado, mango och papaya – därav kustens namn! Landskapet på Costa Tropical är spektakulärt - mäktiga berg, med Sierra Nevada i bakgrunden, och den otroliga 19 km långa kustremsan med 320 soldagar om året! I Almuñécar kan man koppla av vid havet eller åka på spännande turer. Här har även flamencon, tjurfäktningen och sherryn sitt ursprung så häng med på en härlig resa till Spanien!

Amalfikusten med Capri & Pompeji

En sagolikt vacker kust där bergen stupar brant ner i det azurblå havet. Små pittoreska byar med pastellfärgade hus och en medelhavsvegetation när den är som vackrast. Kampanien är ett uttryck för skönhet och det ljuva livet – La Dolce Vita! Följ med på en magisk resa full av upplevelser med Pompeji, Capri, Amalfikusten, vattenbufflar och mycket mer. Vi bor på fräscha Hotel Domo med en fantastisk utsikt över Neapelbukten.

Drömmarnas Toscana 7 D

Toscana – en av Italiens vackraste regioner – bjuder på böljande kullar klädda med olivlundar och vinodlingar. Medeltida städer och borgar är också en del av landskapsbilden där gamla traditioner fortfarande hålls vid liv. Beundra de gamla mästarnas städer Siena och Florens, njut av välsmakande viner från trakten eller en espresso på en piazza mitt i folkvimlet.

Kroatien Biograd flyg 8 dgr

Sol och bad i ljuvliga Dalmatien

Kroatien har blivit mycket populärt som semesterland, inte undra på med sitt behagliga klimat, kristallklara vatten och vackra natur. I år flyger vi KLM från Linköping via Amsterdam och landar i Split praktiskt och bekvämt!

Englands gröna hjärta 6 dagar

Englands gröna hjärta – ett paradis för trädgårdsälskare

Underbara Cotswolds med böljande kullar, stenmurar och gröna fält anses vara Englands vackraste landskap. Med idylliska miljöer som tagna direkt ur engelska filmer och tv-serier känns det som att vid varje trädgårdsgrind ska Mrs Marple kika fram bakom rosor och kaprifol. Det är så genuint och pittoreskt att man som besökare snart börjar känna sig som en Beatrix Potterkanin, i ljusblå kostym och allt.

Klassiska Grekland

Få länder har väl attraherat besökare under lika lång tid som Grekland. Vi börjar vår resa i landets huvudstad Aten. Mycket av den nutida västerländska civilisationens kultur, vetenskap, astronomi med mera har sin upprinnelse i det antika Grekland. För många är Grekland synonymt med sol & bad på öar spridda i Medelhavet. Vi njuter vi av härliga stränder i avkopplande Tolo på halvön Peleponnesos.

Irland - den gröna ön flyg 8 D

Failte gu Eirann! – Välkommen till Irland!

Följ med till helgonens och de lärdes gröna ö. Naturen är som en vacker målning med berg och dalar, mjuka kullar och dramatiska kuster. Här har kelter, vikingar, normander och engelsmän satt sin prägel. I Dublin upplever vi inte bara fantastisk pubkultur utan också vackra byggnader och härlig musik. Vår resa tar dig med på en omväxlande och upplevelserik inblick i legendernas förlovade land.

Sicilien med vulkanen Etna 8 dgr flyg

Sicilien med vulkanen Etna

Sicilien är Italiens största region med växlande landskap, oändligt långa kuster, karga berg, vulkanen Etna och ett fantastiskt växtrike. Innan ön blev italiensk invaderades den av olika erövrare som alla satte sina spår och bidrog till att skapa dagens kulturella mångfald. Heliga Lucia - historien från Syrakusa har inspirerat till dagens svenska Luciafirande!

Skottlands Höjdpunkter 6dgr flyg

Skottlands Höjdpunkter med Millitary Tattoo

Hur det kommer sig att skottar började bära kilt? Vad betyder egentligen det där Mac innan efternamnet? Med en storslagen kuliss av majestätiska borgar, gröna kullar, dimhöljda berg, mystik och vidsträckta hedar lockar det historiska Skottland besökare från hela världen. Men också den pittoreska och medeltida huvudstaden Edinburgh med Military Tattoo kommer göra din resa till Skottland oförglömlig!!

Wien 4 dagar

Wien – Mina drömmars stad

Kaféernas, musikens och valsernas stad en gång hjärtat i Habsburgarnas mäktiga rike! En stad fylld av slående vacker arkitektur och palats från fornstora dagar bjuder in till nöje och shopping. Här i Österrikes eleganta huvudstad finns också alla möjligheter att äta och dricka gott. Låt dig väl smakas av äkta Wienerschnitzel och Sachertårta!