Polen Hälsoresa 5 D 2019

Skäm bort dig själv för det är du värd!!
Följ med oss och njut av en härlig SPA vistelse i norra Polen. Vi bor i hamnstaden Swinoujscie på nyrenoverade fina Trzy Wyspy SPA & Medical. Här serveras vi frukost, lunch och middag varje dag under vistelsen, kortare läkarkonsultation och 8 olika behandlingar ingår.


Dag 1 Hemorten – Swinoujscie
Avresa på morgonen från hemorten. Med färjor mellan Helsingborg - Helsingör och Gedser - Rostock når vi snart Tyskland.
Vi far den relativt nya motorvägen mot Usedom och kör över ön innan vi passerar gränsen mot Polen och når vårt fräscha hotell, middag serveras efter ankomst. Ca 80 mil

Dag 2-4 Swinoujscie
Vårt hotell ligger i centrala Swinoujscie med närhet till den långa stranden. Vårt besök börjar med att efter frukost besöka hotellets läkare (engelsktalande) som ordinerar olika hälsobehandlingar. Totalt får vi 8 st behandlingar och 1 x 15 min massage, 1 x saltgrotta och 1 x hydrojetbehandling. Under vår vistelse har vi fritt tillträde till hotellets pool, bubbelbad, bastu, gym och relax. Mot tillägg kan man boka till extra behandlingar, till exempel klassisk massage eller ansiktsbehandling. Om du vill kan du förgylla din vistelse med olika skönhetsbehandlingar till oslagbara priser!
Vi äter frukost, lunch och middag varje dag på hotellet.

Dag 5 Swinoujscie – Hemorten
Efter frukost beger vi oss till Rostock och lite shopping på Bordershopen innan vi tar oss till vår färja som avgår 13:00.
Vi reser samma vägar hem som ner och beräknas vara i Östergötland vid 23 tiden (80mil)

Se under Häslobehandlingar vad det finns för behandlingar på hotellet. De ordineras av hotellets läkare efter ett kort besök dag 2. Kan vara så att man får 3 likadana behandlingar för att motverka någon åkomma. Hotellet erbjuder också andra typer av behandlingar (skönhetsbehandlingar) som man kan boka till mot en extra kostnad.

Behandlingar att välja bland

Galvanotherapy– 10 min
Ionophorese– 10 min
Diadynamic- 10 min
Electrotherapy Ten- 10 min
Electrostymulation- 10 min
Sollux lamp - 10 min
Inhalation- 15 min
Group gymnastics– 25 min
Bubble bath - 15 min
Water gymnastic- 25 min
Salt cave– 40 min
Magnetotherapy - 15 min
Hydrojet- 15 min
Hot and cold bath therapy- 15 min
Whirpool massage of the lower limbs - 15 min
Fango paraffin– 20 min
Kriocryotherapy - 3 min
Ultrasound- 3 min
Skan laser- 10 min
Brine bath – 15 min
Peat mud wrap– 20 min

Vänligen notera att hälsobehandlingar ordineras av hotellets läkare efter ett kortare besök dag två.
Kan vara så att läkaren rekommenderar tre likadana behandlingar för att motverka en specifik åkomma

För information om ytterligare behandlingar och priser se nedanstående länkar;

SPA treatments           http://www.trzywyspy.pl/en/spa-english/spa-en  
MEDI treatments         http://www.trzywyspy.pl/en/spa-english/medi  
Pediatric treatments   http://www.trzywyspy.pl/en/spa-english/podiatric-office
 

Resans pris inkluderar
Bussresa, vägavgifter, färjor enligt program, del i dubbelrum, 4 frukostar, 4 middagar, 3 luncher (endast middag ankomstdagen och endast frukost på avresedagen), 8 behandlingar, 1 x 15 min massage, 1 x Salt Cave, 1 x Hydrojet, fritt inträde till hotellets Swimmingpool, Jacuzzi, Saunas, Relax Zone, Gym samt reseledarservice.

Tillägg
Enkelrumstillägg: 700:-

Vi bor på 3-stjärniga Hotel Trzy Wyspy, se http://trzywyspy.pl/en  

Hotellet ligger bara 600 meter från stadens strandpromenad, den historiska parken Zdrojowy och en av de vackraste sandstränderna i Polen.

Hotellets gäster får gratis tillgång till gymmet och vattencentret med pool, bastu, bubbelpool och vilorum. Här finns även en restaurang, gratis WiFi och en liten gästparkering.
Alla rum har platt-TV med satellitkanaler och vissa har en bekväm sitthörna. Alla rum har även eget badrum med dusch, badrockar och gratis badprodukter.

 

Vi använder ett förnyelsebart drivmedel HVO som tillverkas av bland annat restprodukter från skogen. I Sverige använder vi PREEM som bränsleleverantör, gå gärna in på deras hemsida och läs mer om produkten.  Utsläppen av CO2 är låga 8kg/pp på den här resan, betydligt lägre än tåget! Alla bussar vi använder oss av har högsta miljöklass Euro6. (på grund av begränsad tillgång av HVO kan vi vid enstaka tillfällen tvingas att tanka diesel men vi har fortfarande väldigt låga CO2 utsläpp)  Två av fyra färjor som trafikerar Helsingborg-Helsingör är batteridrivna och de färjor som trafikerar Gedser-Rostock och Rödby-Puttgarden tillhör världens renaste.

 

Beräkningsätt:

 

Vi har räknat på en genomsnittlig förbrukning av 2,5l/ mil HVO.  Då vi åker olika färjor så har vi tagit ett snitt på de färjor vi använder.

 

Källor:

 

Miljöfordon.se https://www.miljofordon.se/ekonomi/drivmedelskalkyl/

Forsea    https://www.forsea.se/om-forsea/hallbarhet/

Scandlines https://www.scandlines.dk/om-scandlines/greenagenda
Preem https://www.preem.se/foretag/produkt-och-tjanster/Produktkatalog/produkter/kategori/hvo-diesel-100/

Avresor