Våra resor

Holland och Oidfa kongressen 7 dagar

Vi kombinerar det bästa av två världar: Oidfa kongressen och pittoreska Holland.

 

7/8 Avresa - Bremen
Avresa på morgonen och via färjorna Helsingborg - Helsingör samt Rödby - Puttgarden ankommer vi Tyskland. Hamburg passeras på vår väg till Bremen och vårt hotell når vi framåt kvällen. När vi checkat in serveras middag på Atlantic Hotel an der Galopprennbahn. (www.atlantic-hotels.de) (ca 820 km)

8/8 Bremen - Oostzaan
Efter frukost går vår resa västerut mot den holländska gränsen. Landskapet förändras under resans gång och snart träffar vi på kanaler med de typiska broarna, väderkvarnar och gröna betesmarker. Vi passar på att njuta av Amsterdam under en kanaltur innan vi tar oss den sista biten till vårt hotell i Oostzaan norr om Amsterdam. Den första kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet. (ca 440 km)

9/8 Egna aktiviteter
Dagen fri för egna aktiviteter. Kongressarrangörerna erbjuder två utflykter under dagen så glöm inte bort att anmäla er till dem (ej Vikingbuss). 10/8 och

10 - 11/8 Zaandam
Under två dagar anordnas olika arrangemang i kongresshallen i Zaandam.

12/8 Zaandam - Lübeck
Frukost. Nu börjar vår resa tillbaka till Sverige.Vi tar oss över den 3 mil långa Nordsjövallen innan vi lämnar ”Tulpanernas land” och den tyska gränsen passeras. På eftermiddagen är vi framme i Lübeck, där vi ska övernatta på Hotel Hanseatischer Hof som ligger cerntralt, bara ett stenkast från den kända stadsporten Holstentor. (www.hotelhanseatic.de) Lübeck erbjuder fantastiska hus från Hansans dagar, rådhustorget, vackra kyrkor och inte minst Niedereggers Café där man också säljer sin marsipan. Gemensam middag. (ca 530 km)

13/8 Lübeck - hemorten
Efter morgonens frukost åker vi mot Puttgarden, där vi färjar över till Danmark. Via färjan i Helsingör återkommer vi till Sverige. På kvällen anländer vi till våra hemtrakter och denna ljuvliga resa är slut - tack och farväl för den här gången! Beräknad hemkomst till Linköping ca 21.30. (ca 630 km)

Bussresa, färjor, logi i dubbelrum, 6 frukost, 3 middagar (exkl dryck), kanaltur. Pris: 8.690:-
Tillägg: Enkelrum 2.750:-

Avresor