Våra resor

Italienska Rivieran 11 dagar

Den här resan är för dig som är livsnjutare, älskar vacker natur, storslagna vyer, havets brus, italiensk mat och längtar efter en helt fantastisk semester. Nere i Italien bor vi på 4-stjärniga hotell med möjligheter till bad och avkoppling.

 

Dag 1. Hemorten – Hannover
Via färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden ankommer vi Tyskland. På kvällen checkar vi in och äter en gemensam middag på vårt hotell i trakterna av Hannover. (880 km)

Dag 2. Hannover – Feldtkirch
Vi rullar söderut förbi Kassel, Fulda och Ulm innan vi kommer ner mot Alperna och tar oss till den lilla Österrikiska staden Feldtkirch där vi övernattar och äter en gemensam middag på Hotel Montfort . (www.montfort-dashotel.at) (690 km)

Dag 3. Feldtkirch – Sesteri Levante
Vi börjar dagen med ett kort besök i det lilla furstendömet Lichtenstein. Därefter väntar hisnande vyer uppe i Alperna på den schweiziska sidan under vår väg ner mot Italien. Efter att ha passerat modestaden Milano och Columbus födelsestad Genua ankommer vi Sesteri Levante där vi checkar in på vårt hotell och äter en gemensam middag! (460 km)

Dag 4 – 5. Sesteri Levante
Vi bor på 4-stjärniga Hotel Grande Albergo med ett utmärkt läge vid havet och strandpromenaden. En pool med panoramautsikt är belägen på hotellets tak. Rummen är utrustade med såväl luftkonditionering som hårtork och gratis Wifi. Omdömena om hotellet är mycket goda! Frukost ingår under dag 4 och 5. (www.hotelgrandealbergo.it)

Dag 6. Sesteri Levante – Loano
På vägen upp mot Loano förgyller vi dagen med en båttur till Portofino som sägs vara Italiens eller till och med Medelhavets vackraste stad. Staden klättrar upp på klippan bakom hamnen som ger en fin inramning. Staden grundades redan under romartiden och de äldsta byggnaderna som idag finns kvar är från 1200-talet. Vi besöker även en vingård innan vi når vårt hotell där vi checkar in och äter en gemensam middag. (Obs, bara 130 km med buss)

Dag 7 – 8. Loano
Vi bor på 4-stjärniga Hotel Loano 2 som har ett stort poolområde, SPA, gym och trädgård. Hotellet ligger 1,3 km från centrum och 1,5 km från havet. Rummen är utrustade med hårtork och luftkonditionering.

Dag 9. Loano – Ulm
Idag får vi åter njuta av de majestätiska Alperna på vår väg till Ulm som kan stoltsera med den kristna världens högsta kyrktorn. Här övernattar vi på Orange Hotel and Apartments (www.orange-hotel.de) (630 km)

Dag 10. Ulm – Hamburg
På väg norrut passerar vi över den vackra, blå Donau och städer som Würzburg och Göttingen innan vi kommer fram till vårt hotell i Hamburg där vi äter en gemensam middag. (700 km)

Dag 11. Hamburg – hemorten
Via färjorna Puttgarden – Rödby och Helsingör-Helsingborg kommer vi åter till Sverige och i Linköping beräknas vi vara ca kl 21.30. (730 km)

Cinque Terre
Vi tar tåget till de "fem byarna" som ursprungligen var fiskebyar men som idag är en turistmagnet med sitt fantastiska läge vid havet, sina pastellfärgade hus, smala gränder och sluttningar som kantas av blommor, vinrankor, oliv- och citrusträd. Vi gör stopp i några av dem och för de som önskar vandra finns den möjligheten.

Monaco
Färden går till det mytomspunna furstendömet Monaco där vi börjar med en rundtur under vilken vi bl a får se furstepalatset och katedralen. Ett besök i det berömda kasinot hör till och kanske får vi se någon av alla kändisar som brukar komma dit.

San Remo (halvdag)
Huvudorten på den italienska Blomsterrivieran är väl värt ett besök. Varje år levererar staden San Remo en stor mängd blommor till Nobelfesten i Stockholm i enlighet med Alfred Nobels testamente. Den svenske dynamitkungen, som avled 1896, bodde nämligen i denna eleganta stad under sina sista år. Efter en gemensam promenad blir det tid till eget förfogande.

Bussresa i helturistbuss, vägskatter, färjor, del i dubbelrum, 10 frukostar, 8 middagar, utflykter enligt program, reseledare.
Tillägg: enkelrum 2.200:-

Avresor