Våra resor

Uttendorf vandringsresa 8 dagar

Många tusen Svenskar har genom åren bott och trivts hos svenska Maj-Inger på Stubacher hof. Här är det gästfrihet,god mat och fantastisk trevlig stämning. Att Maj-Inger sen är en perfekt vandringsledare som känner trakterna runt Uttendorf utan och innan. Hotellet är nästan alltid fullbokat men vi har haft turen att kunna boka en vecka. Vill man inte vandra är Uttendorf ett perfekt ställe att göra utflykter ifrån då den smalspåriga järnvägen med långsamt gående tåg stannar precis förbi hotellet. Man kan åka med det till Krimmlfallen eller till bedårande Zell am zee som ligger vi en sjö inbäddad av berg följ med oss och upplev Österrike!!!

 

Dag 1.
Välkommen på denna vandringsresa till Uttendorf. Vi startar tidigt på morgonen från Östergötland (tid meddelas vid bokningen). På vägen ned mot Helsingborg gör vi ett frukoststopp i trakten av Ljungby. Sedan fortsätter vi direkt Helsingborg och färjan över till Helsingör, väl i land åker vi mot Gedser där nästa färja väntar för 2 timmars överfart till Rostock. Nu sätter vi oss i bussen och fortsätter mot trakten av Berlin på snabba motorvägar, väl framme äter vi middag sedan väntar sköna sängar NH BERLIN POTSDAM CONFERENCE CENTER.

Dag 2.
Frukost. Avfärd mot Österrike via Leipzig, München och in i Österrike vid Kufstein. Nu är det nära till Uttendorf dit vi kommer tidig kväll när vi först passerat Kitzbühel och Pass Turn. Vi njuter av att insupa den friska härliga luften. Hos Fam Altenberger på Gasthof Stubacher Hof checkar vi för 5 förväntansfulla nätter.

Dag 3, 4, 5, 6.
Nu finns tid till vandringar som leds av någon från hotellet. Vi kommer att göra en kväll med middag i hotellets hytta där det bjuds på musik med joddel och kvällens middag serveras där med en liten avgift för musiken. Vi kommer att anordna någon trevlig utflykt med bussen, pris för denna tur meddelas på plats. Viktigast att alla har trevligt och njuter av miljön och vistelsen i vackra Österrike. På morgonen frukost och på kvällen gemensam middag. Bastu finns också på hotellet.

Dag 7.
Frukost och sedan dags för hemresa. Vi tar farväl av Fam Altenberger med personal, fulla av intryck och minnen, och åker norrut igen. På kvällen anländer vi till vårt hotell i närheten av Berlin NH BERLIN POTSDAM CONFERENCE CENTER. Vi äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 8.
Frukost och sedan åker vi mot Rostock och hinner kanske med ett kort stoppför lite shopping. Färja över till Gedser, c:a 2 timmar, passerar över Själland, förbi Köpenhamn sedan färjan över till Sverige. Sen kväll är vi hemma i Östergötland igen.

Resa i modern turistbuss, logi i dubbelrum med halvpension från dag 2= 7 frukost och 7 middagar, utflykt eller utflykter (dock ej entréer), vägskatter, vägavgifter, färjor. Enkelrumstillägg: 980:-

Avresor