Våra resor

Toscana flyg 7 dagar

Följ med till Toscana som av många är ansedd att vara den vackraste regionen i Italien. På de böljande kullarna frodas olivlundar, cypresser, pinje, vinrankor. Medeltida städer och borgar är en del av landskapsbilden där gamla traditioner fortfarande lever vidare. Du kan beundra de gamla mästarnas städer Siena och Florens, njuta av välsmakande röda och vita viner från trakten eller bara koppla av på någon piazza mitt i folkvimlet. Städernas charm är oemotståndlig och vinet utsökt. Toscana ger verkligen vad det lovar – och lite till…

 

Dag 1. Hemorten – Montecatini Terme
Anslutningsbuss till Linköpings flygplats. I Italien väntar en inhemsk buss som tar oss genom ett vackert landskap till kurorten Montecatini Terme. Staden är en känd kurort och vi bor sex nätter på centrala Hotel Ambrosiano. Gemensam middag serveras på hotellet alla kvällar utom den sista då man har möjlighet att följa med till en vingård där vi smakar specialiteter från trakten, vin samt äter en middag i trevlig toskansk miljö. Pris: beroende på arrangemang. Någon av kvällarna erbjuds musikkonsert inne i någon av termalbaden och en tur med kugghjulsbana upp till Montecatini Alto.

Dag 2-6. Montecatini Terme

Dag 7. Montecatini Terme - Hemorten
Under förmiddagen/morgonen tar vår buss oss till flygplatsen. Väl i Sverige väntar anslutningsbuss på att ta oss tillbaka till hemorten och det blir dags att säga: Arrivederci!

Orienteringstur i Montecatini
Orten med gamla termal anläggningarna i jugendstil och parker som imponerar.

San Gimignano (halvdag)
"Tornens stad" ligger vackert beläget på en höjd med vacker utsikt ut över det toskanska landskapet. Under medeltiden blev staden rik tack vare sin hantering av tyger, saffran och sitt läge utmed ett känt pilgrimsled.

Florens (heldag)
En dag tar vi tåget till konstens och skönhetens Florens - en fantastisk stad rik på vackra byggnader och oskattbara konstsamlingar. Många skaparbegåvningar levde och verkade här, såsom Donatello, da Vinci, Giotto, Botticelli och inte minst Michelangelo. Under vår promenad får vi bl.a. se guldsmedernas bro, kyrkan Santa Maria del Fiore och Dopkyrkan, känd för Paradisets Portar. Det ges också tid på egen hand.

Pisa och Lucca (heldag)
Mirakelplatsen gör själ för sitt namn. Här finner vi den marmorklädda kyrkan, dopkapellet med sin enastående akustik och inte minst det lutande tornet. Ett fuskbygge på lösan grund och den största sevärdheten i Pisa. Puccinis unika stad, Lucca, med sin över 4 km långa försvarsmur. Vi utforskar staden vars lugna smala gator vindlar sig fram mellan medeltida byggnader, kyrkor och piazzor.

Siena (lång halvdagstur)
Det känns som om vi vandrar in i medeltiden. Smala gator och gränder omger den solfjäderformade Piazza del Campo, som är ett av Europas vackraste medeltidstorg. Il Duomo är en av Italiens mest praktfulla katedraler där man kan beundra en mängd målningar, skulpturer och en fantastiskt snidad predikstol.

Anslutning/buss t/r, flyg t/r, bussresa, del i dubbelrum, utflykter enligt program, 6 frukostar, 5 middagar och reseledare. (Entréer, vinprovning och kvällsutflykter ingår ej)

Tillägg: enkelrum 900:-

OBS! Kontrollera alltid att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass.

Avresor

AvresedatumSön 2018-09-23 (G)
HemkomstdatumLör 2018-09-29
  
Från prisPris: 10 690
Ring för bokningRing för bokning