Våra resor

Menton Franska Rivieran 5 dagar

Menton är känt för sina citroner som på grund av mikroklimatet och de drygt 300 soldagarna per år trivs bra här. Följ med o njut du också i denna underbart vackra och soliga stad med branta gränder och färgglada hus som för tankarna till Karibien. Provsmaka färska citroner, fantastiska maträtter och produkter med citronen som smaksättare i ex. likör, glass eller marmelad.

 

Dag 1.
Vår anslutningsbuss tar oss till Arlanda varifrån vi flyger via Köpenhamn till Nice. Här möter vår franska buss upp och vi åker de ca 3 milen till vårt centralt belägna Quality Hotel Menton Mediterranee. (www.hotel-med-menton.com) Innan middagen på hotellet tar vi en kortare promenad ner till det turkosfärgade medelhavet. Kanske en liten drink utmed strandpromenaden?

Dag 2.
Vi beger oss till Cote d’Azurs mittpunkt – Nice - också kallad för Frankrikes Rolls-Royce med allt man kan förvänta sig av den berömda franska Rivieran. Vår guide tar oss med på en promenad genom en stad fylld av konst, kultur o historia men också fantastiska boulevarder med tjusiga butiker och "flair". Eftermiddagen spenderar vi i det lilla furstendömet Monaco. Denna världens näst minsta suveräna stat har under 1900-talets andra halva attraherat mången rik och berömd inte minst pga sina skatteregler. (ca 70 km) Gemensam middag.

Dag 3.
Idag lämnar vi Frankrike några timmar till förmån för Italien och Ligurien. Här reser sig bergen brantare än i Frankrike, alperna vandrar raka vägen ner i havet och bjuder på mäktiga vyer. Små byar klättrar på bergsryggarna och vi besöker några av dom. I den medeltida byn Isolabona provar vi vin och smakar italienska delikatesser - pesto, olivoljor mm.

Dag 4.
Dagen fri för egna strövtåg och utflykter eller kanske ni bara njuter av livet sittandes på ett café och tittar ut över havet…

Dag 5.
Framåt förmiddagen står vår transferbuss utanför hotellet för att köra oss tillbaka till flygplatsen i Nice. Vi flyger åter till Arlanda och här väntar vår svenska buss för att köra oss hem till Östergötland.

Anslutningsbuss t/r, flyg Stockholm-Nice t/r, del i dubbelrum, 4 frukostar, 1 middag, utflykter enligt program samt reseledarservice.Tillägg: enkelrum 1.780:-

Avresor