Våra resor

Barcelona & Mallorca 16 dagar

Gaudís fantastiska Barcelona med sina sandstränder mitt inne i centrum, pampiga byggnader och mysiga gränder kombinerar vi med klassikern Mallorca. Under vägen kommer vi dessutom få ett mervärde med såväl det vackra landskapet runt floden Rhen som "marsipanstaden" Lübeck och mycket mer.

 

Dag 1-4. Hemorten – Bad Oldesloe – Newel – Lyon – Barcelona
Via färjorna Helsingborg-Helsingör, Rödby-Puttgarden tar vi oss till Bad Oldesloe i Tyskland för middag och övernattning. Vi kör ca 600 km per dag under nerresan och övernattar norr om Trier andra dagen. Genom Luxemburg och Frankrike med övernattning i Lyon tredje natten. Via Pyrenéerna in i Spanien och Barcelona och Hotel Catalonia Barcelona 505.

Dag 5-6. Barcelona
Förutom storstadsshopping av högsta kvalitet, kultur, historia, exceptionell arkitektur, nattlivet, folkvimlet, restaurangerna & barerna, fotboll i världsklass så erbjuder Barcelona strandliv på sin över 4 km långa strand endast ett stenkast från hamnen och centrum. Våra utflykter i Barcelona

Dag 7. Barcelona – Palma Nova Mallorca
Färjan tar oss över till Mallorca. Efter en dag på medelhavet når vi Palmas hamn framåt kvällen. Vi kör iland och åker den dryga milen ner till Palmanova och vårt Ola Hotel Panama där vi ska bo fem nätter.

Dag 8-12. Palma Nova Mallorca
Vårt hotell ligger endast 5 minuters promenad från havet, stränderna är breda och finkorniga. Närheten till såväl storstaden Palma som den vackra naturen med sina vandringsleder och några av Mallorcas fina golfbanor gör Palma Nova och dess stränder till en av de populäraste destinationerna på Mallorca. Senare så tar ci nattfärjan tillbaka till fastlandet.

Dag 13-16.
Vår buss tar oss upp i Frankrike för övernattning i Villefranche sur Saone. Vidare norrut till Tyskland och övernattning i Darmstadt. Sista natten bor vi i Lübeck och vidare dagen efter med färjorna Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg och framåt kvällen är vi åter i Östergötland.

Barcelona
Vår första dag i Barcelona inleder vi med en stadsrundtur där vi får se den berömda kyrkan La Sagrada Familia men även andra av Gaudís fantasieggande hus, Olympiastadion uppe på Montjuíc-berget, flanerar på Ramblan – Barcelonas "strög" och mycket, mycket mer…

Vi gör en tur till ett av Spaniens mest berömda och största vinhus – Torres. Efter en rundtur avslutar vi med vinprovning och olika spanska ostar. Pris beroende på arrangemang.

Mallorca
Vi gör en tur på den bergiga västkusten med stopp i konstnärsbyn Deìa. Palma de Mallorca med en stadspromenad genom historiska och storslagna kvarter med bl a katedralen Seu och den pittoreska hamnpromenaden. Här finns också goda shopping-möjligheter.

De flera tusen år gamla Drakgrottorna med fantastiska formationer och stopp i pärlfabriken Orchidea för att se hur de berömda smyckena tillverkas.

Bussresa, vägskatter, färjor, del i dubbelrum, del i dubbelhytt Palma-Barcelona, 15 frukostar, 15 middagar, reseledarservice, stadsrundtur i Barcelona och Palma. Tillägg: övriga utflykter och ev. entréer tillkommer, enkelrumstillägg: 4.800:-

Avresor