Våra resor

Gardasjön 10 dagar

Följ med oss på en resa till fantastiska Gardasjön. Vi bor i den norra delen av Italiens största sjö och naturen är sagolik med en flora som hör hemma vid Medelhavet. Här är dessutom Dolomiterna som mest dramatiska då de stupar rakt ner i sjön. På vägen ner får vi njuta av mysiga Innsbruck och på hemvägen stannar vi till i Ulm med mysiga kvarter och den ståtliga katedralen. Den här resan har allt man kan önska och lite till!

 

Dag 1. Hemorten – Berlin
Avresa på morgonen via Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock. Färden går ner genom gamla Östtyskland och frampå kvällen anländer vi till trakterna av Berlin och vårt hotell där middag serveras. (840 km)

Dag 2. Berlin – Innsbruck
Nu tar vi kurs mot Bayerns storslagna vyer, passerar Würzburg, Nürnberg och München, innan vi kommer till Tyrolens vackra huvudstad Innsbruck. Här ska vi övernatta och äta middag på centralt belägna Hotel Alpin Park. Om tid och lust finnes promenerar vi in till den gamla stadskärnan. (www.alpin-park.at) (750 km)

Dag 3. Innsbruck – Riva del Garda
Vi åker över spektakulära Brennerpasset med Europabron och har vackra vyer ner mot Italien. Borgar, frukt- och vinodlingar syns utefter vägen till Riva del Garda vid norra Gardasjön. Vi har fem övernattningar på Grand Hotel Riva där vi också äter middag varje kväll. (ca 230 km). Förutom utflykterna i programmet kommer reseledaren att erbjuda ett besök på en vingård (pris beroende på arrangemang)

Dag 4 -7.
Nu har vi möjlighet att varva egentid med utflykter i omgivningarna. Limone En by som hämtad från sagorna med klapperstensgator, pittoreska hus och omgiven av citronodlingar. Här kan man passa på att handla den kända citronlikören Limoncello eller bara njuta av den vackra omgivningen. Sirmione Under vår färd utmed Gardasjöns östra kust passerar vi genom pittoreska byar och på sluttningarna växer såväl olivträd som andra medelhavsväxter. Längst ner i den södra änden av sjön stannar vi till i den populära kurorten Sirmione. Verona Idag lämnar vi Gardasjön och åker till Romeo och Julias stad Verona. Den eleganta staden har mycket att erbjuda; Julias balkong, en ca 2.000 år gammal amfiteater, vackra palats från medeltiden och den stora ätten della Scalas gravar. Madonna di Campiglio Utsikten är fantastisk på vår väg upp till den kända skidorten Madonna di Campiglio där Ingemar Stenmark tog sin första världscupseger i slalom 1974. På vägen ner stannar vi till vid den smaragd-gröna Tennosjön där man kan passa på att ta sig ett bad.

Dag 8. Riva del Garda – Ulm
På vår resa norrut kör vi vackra Fernpass omgivna av Alperna. Naturen är majestätisk. Väl i Ulm tar vi en promenad till "lilla Venedig" och den vackra kyrkan som ståtar med den kristna världens högsta kyrktorn. Vi övernattar och äter middag på Comfort Hotel (www.choicehotels.de)(450 km)

Dag 9. Ulm – Hamburg
Vi passerar vindistriktet Franken, sagornas Kassel och mässtaden Hannover på vår väg upp till Hamburg där vi övernattar och äter middag på Lenardo Hotel Stillhorn. (www.leonardo-hotels.com) (ca 670 km)

Dag 10. Hamburg – hemorten
Vi tar oss upp till färjan i Puttgarden som tar oss till Rödby varifrån i tar oss vidare genom Danmark. Efter färjan Helsingör-Helsingborg rullar vi upp till Östergötland och beräknas ankomma Linköping ca kl 21.30. (660 km)

Bussresa i helturistbuss, vägskatter, färjor, del i dubbelrum, 9 frukostar, 9 middagar, utflykter enligt program, reseledare.
Tillägg: enkelrum 2.300:-

Avresor