Våra resor

Kroatien Brac 8 dagar

Brac är Dalmatiens största ö med 13,000 invånare och av många ansedda att vara en av de vackraste platserna i Kroatien. Med mer än 2750 soltimmar om året och har man de bästa förutsättningarna för en fantastisk semester. Olivlundar, vinstockar och citrusträd frodas i det subtropiska medelhavs-klimatet och de många stränderna (till största delen klappersten) och det kristallklara vattnet lockar. Vi bor på 4-stjärniga Hotel Amor i Supetar som är en riktigt charmig liten stad med låga hus, lummiga gator och en livlig liten hamn.

 

Dag 1. Hemorten – Brac
Transferbussen avgår från Östergötland på morgonen till Landvetter för flyg till Split i Kroatien. Här möts vi av vår kroatiska buss som kör oss till Hotel Amor/ Velaris resort. Färjan som tar oss ut till ön tar ca 1 timme (43 km)

Dag 2–7.
Våra utflykter berikar ytterligare!

Dag 8. Brac - hemorten
Vår transferbuss hämtar oss för färd till flygplatsen varifrån vi flyger till Landvetter. På flygplatsen i Sverige väntar vår transferbuss som tar oss tillbaka till våra respektive hemorter.

Split
Bussutflykt till Split som är Kroatiens näst största stad och en av de vackraste. Gamla stan domineras av Diocletianus mäktiga palats som är med på Unescos världsarvlista det byggdes i slutet på 200-talet av den romerska kejsaren. Gator och torg är smyckade med dyrbar marmor importerad från Grekland och Italien. Den gamla delen av Split är bilfri och full med caféer, små butiker och restauranger. Vi kommer att promenera en hel del.

Brac
Dags att upptäcka Brac. Vi besöker den pittoreska byn Pucisca med sina stenhus och vita hustak, vackert belägen vid en bukt. Bol är öns äldsta kuststad med en av de mest kända och fotograferade stränderna Zlatni Rat. Nerezice ligger i hjärtat av ön omgiven av fantastisk natur.

Vinprovning
På ön odlas flera olika sorters druvor och vinproducenterna från Brac har fått utmärkelser vid vinmässor världen över. Idag är det dags för oss att få en inblick i vinproducenternas värld och avnjuta de ljuvliga dropparna.

Transfer Landvetter t/r, flyg t/r, transfer Velaris resort t/r, 7 nätter i dubbelrum, 7 frukostar, 7 middagar och reseledare.

Tillägg: enkelrum 1.690:-

Avresor