Våra resor

Blomsterprakt 4 dagar

I Tyskland finns ett tiotal städer som erhållit epitetet "rosenstad". På denna resa besöker vi ett par rosenstäder men också fantastiska parker med inte enbart rosor utan även andra alldeles ljuvliga blommor och planteringar.

 

Dag 1. Hemorten – Bad Bramstedt
Via färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden nås Tyskland och vårt hotell Tryp by Wyndham i Bad Bramstedt, ca 4 mil norr om Hamburg, framåt tidig kväll. Gemensam middag på hotellet. (ca 700 km)

Dag 2. Uetersen och Hamburg
I Uetersen inleder vi med ett besök i Rosariet som ligger mitt i den idylliska staden. I den vackra parkanläggningen kan man verkligen njuta av rosenprakt - ca 1000 olika sorters rosor finns representerade!!! Färden går vidare till Hamburg där vi stannar vid den fina parken Planten und Blomen mitt i stan. Här finns en Rosenträdgård, Medelhavsterrass och Europas största japanska trädgård. Kanske hinner vi också att strosa runt i staden med sina många shoppinggator innan vi återvänder till vårt hotell för kvällens gemensamma middag.

Dag 3. Eutin
Vi börjar med en liten vandring i Bad Bramstedt – denna charmiga "hälsostad" med sin kurpark, sina 6 åar, 25 broar, ett slott. Vi färdas genom ett vackert sjölandskap till Eutin och slottet som ligger på en halvö i stora Eutinsjön och hela anläggningen inklusive parken omfattar 14 hektar och är sedan 1967 ett kultur- och byggnadsminne. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Hemresa
Så var det dags att ta farväl för denna gång. Vi reser samma vägar hem som vi kom. Åter i Östergötland framåt kvällen. (ca 700 km)

Bussresa i helturistbuss, vägskatter, färjor, del i dubbelrum, 3 frukostar, 3 middagar, utflykter enligt program, reseledare.
Tillägg: enkelrum 700:-

Avresor