Julmarknader

 

Julmarknad Berlin 4 dagar

Man blir aldrig trött på metropolen Berlin. Här finns något för alla och en härlig julstämning på de ca 50 julmarknaderna som ligger på olika platser i staden. Under en intressant rundtur får vi också ta del av såväl Alexanderplatz, Brandenburger Tor, Riksdagshuset som Potzdamer Platz och mycket mer. Staden har en brokig och intressant historia inte minst under "det kalla kriget" då muren som delade Berlin var välkänd. Vi bor på Hotel Berlin**** (http://www.hotel-berlin.de/en/).

Julmarknad Bremen 4 dagar

Bremermusikanternas pittoreska och stämningsfulla stad. En av Tysklands bästa julmarknader återfinner vi på Rådhusplatsen. Under en gemensam stadsrundtur får vi njuta av såväl det vackert dekorerade rådhuset, Böttcherstrasse och inte minst Schnoorviertel med sina pittoreska hus och gränder. I centrum finns ett stort shoppingutbud i form av gallerior, butiker och inte minst en fantastisk julmarknad. Vi bor på Radisson Blu Hotel**** (https://www.radissonblu.com/en/hotel-bremen)

Julmarknad Lübeck 3 dagar

"Marsipanstaden" med sina fantastiska köpmannahus, klapperstensgator och smala gränder, medeltida kyrkor, den vackra Rådhusplatsen och stadsporten Holstentor. Allt detta får vi ta del av under vår inledande stadspromenad. Denna trevliga tradition med julmarknad på rådhustorget är mycket gammal och omtalades för första gången för mer än 350 år sedan. Idag äger den även rum på gågatan Breite Straße brevid rådhustorget samt på Koberg. Missa inte det medeltida Heiligen-Geist- Hospitalet där man finner konsthantverkare i de små hytterna. På gågatan finner vi Nedereggers berömda café med all sin marsipan.

Julmarknad Schwerin 3 dagar

Under vår promenad får vi uppleva mysiga gränder och vackra torg. Vackra historiska byggnader kantar vår väg och eftersom staden klarade sig under andra världskriget så står de kvar i originalskick. Schwerin är också känd för sitt vackra slott som är byggt på en liten ö. Mitt bland mysiga korsvirkeshus och vackert julpyntade gränder kan du njuta av den traditionella julmarknaden i gamla stan. Här fylls luften med dofter av mandel, glühwein och granar. På torgets mitt finner vi 25 m höga granar som strålar i skenet av 10.000 ljus.

Kiel Julmarknad 3 dagar

Den gamla Hansa-staden är en av de nordligaste tyska städerna som bjuder in till julmarknad. Stånden med äkta hantverk från olika regioner i Tyskland är bland publikenmagneterna. Omkring 80 marknadsstånd säljer allt från varma yllekläder till handarbeten i bärnsten. Under vår promenad får vi höra mer om staden som under många år var en viktig varvs- och sjöfartsstad och som ligger vackert beläget vid Kielfjorden.

Prag Julmarknad 6 dagar

Två av Europas vackraste städer bjuder in till julmarknad! I Prag, som klarade sig mirakulöst från förstörelsen under andra världskriget, finns flera trevliga julmarknader. Längs vindlande gränder, via de små torgen och över de vackra broarna syns den vackra julsmyckningen och belysningen överallt. I Dresden där gammalt trängs med nytt stannar vi för att njuta av staden, den häftiga shoppingen och självklart för att njuta av en traditionell glühwein på julmarknaden!

Rostock Julmarknad 3 dagar

Under vår inledande stadspromenad får vi många intressanta berättelser om staden som förstördes till stor del under andra världskriget men där det fortfarande finns vackra gotiska gavelhus och medeltida kyrkor. I många år var Rostock DDR´s största hamn och numera tredje största Östersjöhamn i Tyskland. Här finns ett stort utbud av affärer och shoppingcenter förutom den klassiska julmarknaden som är den största i norra Tyskland med ca 200 hantverkare. På marknaden finns ett stort utbud av mat men staden har också gott om genuina krogar.

Rüdesheim Julmarknad

Följ med och upplev tre av de bästa julmarknaderna i Tyskland. I Wiesbaden har vi delstaten Hessens officiella julmarknad, i Frankfurt varvas skyskraporna med vackra medeltida torg och korsvirkeshus . Vi bor i mysiga Rüdesheim där vinodlarna dukat upp för julfest! Här kan vi verkligen njuta och roa oss på härliga Drosselgasse!

Stralsund Julmarknad 3 dagar

Känn den svenska historiens vingslag, då staden var i svensk ägo från 1648 till 1815, under vår stadspromenad. Genom sitt läge vid Östersjön och sin världsarvsmärkta historiska innerstad är Stralsund en av de viktigaste turistorterna i norra delen av Tyskland. Här får man inte missa Rådhuskällaren med över 40 hantverkare och Altermarkt med marknadsstånd. Avgång 3/12 IntercityHotel Stralsund*** (frukost ingår) www.intercityhotel.com

Tallinn Julmarknad 4 dagar

Vår buss tar oss till Tallinks terminal i Stockholm och julstämningen börjar redan när vi går ombord på båten. Efter att vi har installerat oss i våra hytter serveras middag. Under förmiddagen ankommer vi Tallin och börjar med en intressant stadsrundtur i charmiga Tallin. Staden har Nordens bäst bevarade medeltida kvarter och för den shoppingsugne finns det utmärkta möjligheter. Julmarknaden på Rådhusplatsen i Tallinn har en sagolik atmosfär med julstämning på högsta nivå. I små torgstånd och stugor kan du köpa hem julklappar och smaka på honung, glögg och julgodis. Sen eftermiddag tar vi oss till centralt belägna Sokos Hotel Viru där vi checkar in och äter en gemensam middag. Dagen därpå är till eget förfogande innan vi samlas för att återigen ta oss ombord på båten och njuta av en gemensam middag och nöjesutbudet ombord. Efter en god natts sömn kan vi njuta av skärgården innan vi lägger till i Stockholm varifrån vår buss tar oss hem igen.