Våra resor

 

Almunecar 19 dagar

Följ med oss till ”tropiska kusten” i Spanien där man odlar fullt av exotiska frukter som avokado, mango och papaya – därav kustens namn! Landskapet på Costa Tropical är spektakulärt - mäktiga berg, med Sierra Nevada i bakgrunden, och den otroliga 19 km långa kustremsan med 320 soldagar om året! I Almuñécar kan man koppla av vid havet eller åka på spännande turer. Här har även flamencon, tjurfäktningen och sherryn sitt ursprung så häng med på en härlig resa till Spanien!

Almunecar 8 dagar

Följ med oss till ”tropiska kusten” i Spanien där man odlar fullt av exotiska frukter som avokado, mango och papaya – därav kustens namn! Landskapet på Costa Tropical är spektakulärt - mäktiga berg, med Sierra Nevada i bakgrunden, och den otroliga 19 km långa kustremsan med 320 soldagar om året! I Almuñécar kan man koppla av vid havet eller åka på spännande turer. Här har även flamencon, tjurfäktningen och sherryn sitt ursprung så häng med på en härlig resa till Spanien

Almunecar flyg 15 dagar

Följ med oss till ”tropiska kusten” i Spanien där man odlar fullt av exotiska frukter som avokado, mango och papaya – därav kustens namn! Landskapet på Costa Tropical är spektakulärt - mäktiga berg, med Sierra Nevada i bakgrunden, och den otroliga 19 km långa kustremsan med 320 soldagar om året! I Almuñécar kan man koppla av vid havet eller åka på spännande turer. Här har även flamencon, tjurfäktningen och sherryn sitt ursprung så häng med på en härlig resa till Spanien!

Alsace 7 dagar

Längs Vogesernas böljande sluttningar på smala vägar som letar sig fram mellan vinfälten ligger flera medeltida byar. Vi känner historiens vingslag när vi strosar fram på gator kantade med korsvirkeshus och andra historiska byggnader. Kvalitetsvinerna från Alsace, speciellt de vita, är i dag efterfrågade och respekterade över hela världen. Nu är det inte bara goda viner som står på menyn, här får vi även en möjlighet att prova det franska ölet. Vi bor på uppskattade Hostellerie des Deux Clefs.

Andalusien med Gibraltar 9 dagar

Förläng sommaren och upplev underbara Andalusien. Närheten till havet och det ofta närvarande solskenet, 300 soldagar per år ligger bakom det välkända smeknamnet på kuststräckan, Costa del Sol. Ett kontrasternas landskap med snötäckta toppar i Sierra Nevada och vackra vita byar, inbäddade i härlig grönska. Här kan man njuta av kulturen samtidigt som man njuter av mycket god mat.

Barcelona & Mallorca 16 dagar

Gaudís fantastiska Barcelona med sina sandstränder mitt inne i centrum, pampiga byggnader och mysiga gränder kombinerar vi med klassikern Mallorca. Under vägen kommer vi dessutom få ett mervärde med såväl det vackra landskapet runt floden Rhen som "marsipanstaden" Lübeck och mycket mer.

Barnbussen 12 dagar

Härliga resor särskilt ägnade åt familjer! Vi kombinerar Medelhavets varma, härliga bad med häftiga, roliga och alldeles underbara Disneyland i Paris! Resan till och från kör vi i vår egen "Barnbuss". Ombord har vi anpassat resan att passa barn. Vi har tävlingar, visar fler filmer alla självklart på svenska och barntillåtna! På menyn ombord har vi mat som passar våra yngre resenärer. Nere vid Medelhavet gör vi speciella familjeutflykter med mycket bad! Följ med oss ombord på Barnbussen – välkommen med på en "Barnsligt kul semester"

Berlin 4 dagar

Berlin har bytt ansikte åtskilliga gånger under årens lopp. Idag möts vi av en grön storstad fylld med ny djärv arkitektur, blandat med historiska byggnader. Historiens vingslag är alltid nära oavsett om det är gammal eller modern historia. Kulturen blomstrar som aldrig förr, nattlivet går dygnet runt och restaurangerna är otaliga. Följ med och upplev en av Europas intressantaste städer för att därefter alltid vilja återvända!

Birka kryssning 2 dagar

Mer info kommer snart!

Birka kryssning 2 dagar

Mer info kommer snart!

Björn Skifs på Skansen Sollidenscenen 1 dag

50 fantastiska år med Björn Skifs i ny show på Skansen! Showen blir en tidsresa genom de fem decennier som utgör Björn Skifs unika karriär. Det kommer att bli många kära återseenden och säkert några överraskningar, buspojken Skifs har inte slagit sig till ro….

Blomsterprakt 4 dagar

I Tyskland finns ett tiotal städer som erhållit epitetet "rosenstad". På denna resa besöker vi ett par rosenstäder men också fantastiska parker med inte enbart rosor utan även andra alldeles ljuvliga blommor och planteringar.

Bornholm och Ven 4 dagar

Ven är en liten ö som ligger belägen utanför Landskrona i Öresunds nordliga del. Ön är inte speciellt stor bara 7,5 kvadratkilometer, men naggande god! Bornholm är hela Danmark i ett nötskal tack vare det varierade landskapet. Här kan du uppleva kuperad terräng, bördig jordbruksmark och en stor skog på en och samma gång.

Bremen Oktoberfest 4 dagar

Öl, öl, öl och tyskt gemyt på Bremer Freimarkt – Nordtysklands största folkfest. Detta är Bremens motsvarighet till oktoberfesten i München. Under Bremens oktoberfest finns nöjesfält och många härliga tält med mat, musik och hög stämning långt in på småtimmarna...

Calpe 15 dagar

Vi bor på 4-stjärniga Diamante Beach i Calpe, en spansk kuststad med sin utmärkande klippa som reser sig 332 meter över medelhavet. Här finns även fina stränder, natursköna vandringsleder och uråldriga ruiner som är intressant att besöka. Från att ha varit en fiskeby har staden förvandlats till en turistmagnet. Calpe ligger i Valencia regionen ca 6 mil norr om Alicante och har en befolkning på ca 30.000 invånare. De har ett typiskt medelhavsklimat där de omgivande bergen skyddar mot kalla nordliga vindar. Det är varken för varmt på sommaren och inte för kallt på vintern.

Dagstur till Sandgrund

Vi åker på morgonen från Östergötland och gör ett stopp för kaffe o fralla på Lanna Golfklubb strax norr om Örebro. Vi är framme i Karlstad c:a kl 11 och vi får en guidad visning på museet men även tid att se museet på egen hand. Kl 14.00 lämnar vi museet för att äta lunch på Hotell Gustaf Fröding. Återresa efter lunchen.

Dalarna stämningsfull jul 4 dagar

Lämna stöket hemma och fira julen i Rättvik i Dalarna. Det blir en klassisk jul med god julmat, glögg, glada julsånger, dans runt granen. Här kan man bara ha en fridfull jul eller delta i någon de lättare aktiviteter som erbjuds.

Dalhalla Fyrverkerikonsert 2 dagar

Dalhallas unika och traditionsenliga fyrverkerikonsert. Välkommen till en fantastisk avslutningskonsert med en bred repertoar inom olika musikstilar framfört av skickliga musiker och sångare. En konsert med innehåll av humor, värme, överraskningar och – förstås – en grandios avslutning i form av ett mäktigt fyrverkeri.

Dalhalla med Kalle Moraeus 2 dagar

“Moraeus i Dalhalla” är en helt ny och unik show helt anpassad för Dalhallas gigantiska scen. Kalle Moraeus med flera publiksuccéer tidigare återvänder nu under sommaren 2018 med en härlig föreställning tillsammans med sina fantastiska gäster och musiker. Under föreställningen har Kalle med sig Orsa Spelmän samt sitt eget band. Första gästartisten ut är Tommy Körberg! Fler gäster presenteras inom kort. Det känns väldigt roligt att äntligen vara tillbaka på Dalhallas scen! Jag ser oerhört mycket framemot att få möta den fantastiska publiken i Dalhalla tillsammans med mina gästartister och musiker, säger Kalle Moraeus.

Den inbillade sjuke på Maxim 1 dag

Den inbillade sjuke är en skitrolig uppgörelse med diagnoshysteri och alternativmedicin. En historia om besattheten av att läsa Fass som om det vore erotisk litteratur och om att gifta bort sin dotter med en läkare mot hennes vilja – för det är ju bra att ha någon med receptblock i familjen! En skrattfest utlovas när Mikael Persbrandt och Petra Mede m.fl. kolliderar i denna laxerande komedi.

Diggiloo i Motala Råssnäs 1 dag

Diggiloo är till för såväl stora som små och på vår arena finns det fullt med aktiviteter även för de minsta. På arenaområdet kan ni hitta allt från hoppborgar där barnen kan studsa sig trötta till olika tävlingar och aktiviteter med våra sponsorer. Njut av en picknick med hela familjen innan showen och låt barnen upptäcka Diggiloo-området, här finns något för alla!

Dubai 7 dagar

I Dubai finns allt man kan önska sig för en fantastisk semester. Superlativens stad ståtar med såväl världens högsta byggnad som världens största shoppingcenter. Ultramoderna skyskrapor blandas med en fläkt av Orienten, inte minst på de gamla guld- och kryddmarknaderna. Plussa på underbara stränder, palmformade öar, livliga marinor och ett solsäkert klimat så är semestern komplett.

Fjordnorge 5 dagar

Få länder i Europa har en sådan fascinerande natur som Norge. Detta är en tur för alla Norgefantaster! Resans höjdpunkt båtresan med Hurtigruten ut genom Geirangerfjorden till Ålesund är något man aldrig glömmer. Vi kommer att följa en av världens längsta fjordar, Sognefjorden. Som alltid i Norge får vi en otrolig blandning av fjäll och fjordar, dalar och vattenfall. Välkommen till innehållsrika dagar i en spännande och dramatisk fjällnatur!

Florida med Karibien 13 dagar

Följ med på en underbar semester med ljuvlig avkoppling. Vi reser till magiska Miami innan vi kliver ombord på vårt fartyg för en härlig seglats.

Fredriksdalsteatern i Helsingborg 2 dagar

Ett yrväder från Tomelilla drar sommaren 1926 in över Helsingborg och familjen Palms villaträdgård! När vi tittar in genom lövverket sitter professorskan och väntar på sin älskade make Waldemar. Hon är förväntansfull. Idag ska de fira sin ettåriga bröllopsdag. Men det blir inte alltid som man tänkt…… Medverkande: Eva Rydberg, Mia Poppe, Anders ”Ankan” Johansson, Robert Rydberg m m.

Vi bor på Elite Hotel Marina Plaza.

Gardasjön 10 dagar

Följ med oss på en resa till fantastiska Gardasjön. Vi bor i den norra delen av Italiens största sjö och naturen är sagolik med en flora som hör hemma vid Medelhavet. Här är dessutom Dolomiterna som mest dramatiska då de stupar rakt ner i sjön. På vägen ner får vi njuta av mysiga Innsbruck och på hemvägen stannar vi till i Ulm med mysiga kvarter och den ståtliga katedralen. Den här resan har allt man kan önska och lite till!

GES i Dalhalla 2 dagar

DET GICK FÖR FORT OCH DET VAR FÖR KUL. Lust. Det är vad allting egentligen handlar om. Lust att spela och sjunga tillsammans, lust att plocka fram de där låtarna som bara ligger och väntar och ber om att få flyga igen. Lust att återigen åka ut på en stor Sverigeturné och såklart den största lusten av dem alla – att få möta publiken.

Ghost på Chinateatern 1 dag

GHOST – den romantiska filmen med Patrick Swayze och Demi Moore i huvudrollerna kom år 1990, både historien och Whoopie Goldberg blev belönade med en Oscar. Baserad på filmsuccén, skapades musikalen med samma namn och efter premiären på brittiska Manchester Opera House i mars 2011 blev den snart omtalad som en av vår tids mest rörande kärlekshistorier. Musikalen har gjort stor succé på både Broadway och West End och nu får vi äntligen chansen att uppleva GHOST live på China Teatern i Stockholm. Medverkande: Peter Johansson, Maria Lucia Heiberg Rosenberg, Gladys del Pilar Bergh, Bruno Mitsogiannis.

Ghost på Chinateatern 2 dagar

GHOST – den romantiska filmen med Patrick Swayze och Demi Moore i huvudrollerna kom år 1990, både historien och Whoopie Goldberg blev belönade med en Oscar. Baserad på filmsuccén, skapades musikalen med samma namn och efter premiären på brittiska Manchester Opera House i mars 2011 blev den snart omtalad som en av vår tids mest rörande kärlekshistorier. Musikalen har gjort stor succé på både Broadway och West End och nu får vi äntligen chansen att uppleva GHOST live på China Teatern i Stockholm. Medverkande: Peter Johansson, Maria Lucia Heiberg Rosenberg, Gladys del Pilar Bergh, Bruno Mitsogiannis.

Gran Canaria 13 dagar

Mer info kommer snart!

Hemlig Resa 6 dagar

Våga utmana dig själv, dina vänner och dina grannar. Sätt lite spänning i din vardag genom att följa med på våra 6 dagars Hemliga resor. I år har vi sytt ihop två mycket spännande resor ut i det okända som börjar med att vi packar vår resväska, tar på oss ett glatt humör och styr kosan mot vår buss som hämtar upp på respektive påstignings plats och sen beger vi oss vidare… Vi lovar härliga upplevelser, god mat och dryck i goda vänners lag men vart vi oss än i Europa vänder berättar vi inte mer om vad som händer. Det är en välbevarad hemlighet hos oss.

Holland och Oidfa kongressen 7 dagar

Vi kombinerar det bästa av två världar: Oidfa kongressen och pittoreska Holland.

Hurtigruten kryssning 6 dagar

NORGE - vårt fantastiska grannland, som har så många naturupplevelser att erbjuda. Här finns en kombination av fjäll, fjordar, forsar och hav – den ena upplevelsen avlöser den andra och ingen dag blir den andra lik. Vi åker med den världsberömda HURTIGRUTEN - "världens vackraste sjöresa".

Höga Kusten 5 dagar

Upplev Dalarna, Inlandsbanan mellan Mora och Östersund, världsarvet Höga kusten där landhöjningen har varit större än någon annanstans i världen och andra smultronställen. Tänk vad Sverige har mycket att bjuda på!

Irland den gröna ön flyg 8 dagar

Failte gu Eirann! – Välkommen till Irland! Kom med på vår resa till den gröna ön där naturen är imponerande med sin omväxlande natur, charmiga små byar, herrgårdar, slott och vackra trädgårdar. Här har kelter, vikingar, normander och engelsmän satt sin prägel på landet och dess historia. Huvudstaden Dublin är en trevlig och livlig stad med många sevärdheter och här kan man göra många spännande upptäckter. Vår resa tar dig med på en omväxlande och upplevelserik inblick i legendernas förlovade land.

Italienska Drömsjöar 9 dagar

Italien är fantastiskt, inte minst deras sjöar. Här finner vi storslagna vyer, medelhavsvegetation, pittoreska byar och en lång historia. Gör oss sällskap till Italiens största sjö, Gardasjön, såväl som den djupaste, Comosjön och Maggioresjön. Plussa på Julia och Romeos stad Verona, det italienska köket och välsmakande vinet så har vi en komplett upplevelse.

Italienska Rivieran 11 dagar

Den här resan är för dig som är livsnjutare, älskar vacker natur, storslagna vyer, havets brus, italiensk mat och längtar efter en helt fantastisk semester. Nere i Italien bor vi på 4-stjärniga hotell med möjligheter till bad och avkoppling.

Jokkmokks Julmarknad 6 dagar

En fantastisk resa i vårt vackra land med det välkända ishotellet i Jukkasjärvi. Snö och kyla från naturen blandas med värmen från alla människor som kommer till Jokkmokks marknad och har gjort så sen 1605. Följ med och njut av Lappland i vinterskrud!

Julmarknad Berlin 4 dagar

Man blir aldrig trött på metropolen Berlin. Här finns något för alla och en härlig julstämning på de ca 50 julmarknaderna som ligger på olika platser i staden. Under en intressant rundtur får vi också ta del av såväl Alexanderplatz, Brandenburger Tor, Riksdagshuset som Potzdamer Platz och mycket mer. Staden har en brokig och intressant historia inte minst under "det kalla kriget" då muren som delade Berlin var välkänd. Vi bor på Hotel Berlin**** (http://www.hotel-berlin.de/en/).

Julmarknad Bremen 4 dagar

Bremermusikanternas pittoreska och stämningsfulla stad. En av Tysklands bästa julmarknader återfinner vi på Rådhusplatsen. Under en gemensam stadsrundtur får vi njuta av såväl det vackert dekorerade rådhuset, Böttcherstrasse och inte minst Schnoorviertel med sina pittoreska hus och gränder. I centrum finns ett stort shoppingutbud i form av gallerior, butiker och inte minst en fantastisk julmarknad. Vi bor på Radisson Blu Hotel**** (https://www.radissonblu.com/en/hotel-bremen)

Julmarknad Lübeck 3 dagar

"Marsipanstaden" med sina fantastiska köpmannahus, klapperstensgator och smala gränder, medeltida kyrkor, den vackra Rådhusplatsen och stadsporten Holstentor. Allt detta får vi ta del av under vår inledande stadspromenad. Denna trevliga tradition med julmarknad på rådhustorget är mycket gammal och omtalades för första gången för mer än 350 år sedan. Idag äger den även rum på gågatan Breite Straße brevid rådhustorget samt på Koberg. Missa inte det medeltida Heiligen-Geist- Hospitalet där man finner konsthantverkare i de små hytterna. På gågatan finner vi Nedereggers berömda café med all sin marsipan.

Julmarknad Schwerin 3 dagar

Under vår promenad får vi uppleva mysiga gränder och vackra torg. Vackra historiska byggnader kantar vår väg och eftersom staden klarade sig under andra världskriget så står de kvar i originalskick. Schwerin är också känd för sitt vackra slott som är byggt på en liten ö. Mitt bland mysiga korsvirkeshus och vackert julpyntade gränder kan du njuta av den traditionella julmarknaden i gamla stan. Här fylls luften med dofter av mandel, glühwein och granar. På torgets mitt finner vi 25 m höga granar som strålar i skenet av 10.000 ljus.

Kiel Julmarknad 3 dagar

Den gamla Hansa-staden är en av de nordligaste tyska städerna som bjuder in till julmarknad. Stånden med äkta hantverk från olika regioner i Tyskland är bland publikenmagneterna. Omkring 80 marknadsstånd säljer allt från varma yllekläder till handarbeten i bärnsten. Under vår promenad får vi höra mer om staden som under många år var en viktig varvs- och sjöfartsstad och som ligger vackert beläget vid Kielfjorden.

Kielkryss 3 dagar

Följ med på en Tysklandskryssning till KIEL med två trevliga kvällar ombord då du kan roa dig, umgås och koppla av. Bara några minuter från båten når du shopping och restaurangstråk och här har vi en HELDAG. Mängder med butiker, spännande kulturkvarter med många restauranger caféer och Bierstuben om du vill ta en paus.

Kielkryss Julmarknad 3 dagar

Följ med på en Tysklandskryssning till KIEL med två trevliga kvällar ombord då du kan roa dig, umgås och koppla av. Bara några minuter från båten når du shopping och restaurangstråk och här har vi en HELDAG. Mängder med butiker, spännande kulturkvarter med många restauranger caféer och Bierstuben om du vill ta en paus.

Kinas Guldkorn 11 dagar

Följ med på en spännande resa till "Mittens rike". Här får vi en mix av Peking med Kinesiska muren, Himmelska fridens torg och den Förbjudna staden. Vi tar dagtåget till Xian för att bese omgivningarna. I kejsarstaden Xian beser vi den mäktiga terrakottaarmén. Shanghai bjuder slutligen på såväl storstadspuls med världens näst högsta byggnad som en strandpromenad där de koloniala bank- och handelshusen står i skarp kontrast, mot de glittrande skyskraporna på andra sidan Huangpu-floden. Häng med på en resa som blir ett minne för livet.

Kirchberg 8 dagar

En resa som passar ALLA! Livsnjutare, den late samt den äventyrliga. Följ med till landet mellan bergen - det gästvänliga Tyrolen i Österrike. Ett område som många av oss längtar till och gärna återvänder till. Vi bor fem nätter i Kirchberg, som är en charmig by med storslagen alpmiljö. Vi njuter av härlig frisk luft, helt enastående naturvyer samt husens balkonglådor som prunkar av blomster. Spännande utflyktsmål ligger nära och många olika alternativ på vandringsleder finns att välja på.

Kjeåsen 4 dagar

NORGE – detta land med osedvanligt vacker och mångskiftande natur. Kristallklara bäckar och vilda älvar, imponerande forsar omgärdade av djupa skogar, blålila glaciärer, fjäll och fjordar. Vi åker över Hardangervidda – högfjällsplatån, som är Norges största nationalpark

Konsertkväll med Peter & Matilda 1 dag

En skön kväll med riktigt skönsjungande Peter Johansson och Matilda Grün i St Annas Kyrka!

Kroatien bad, Solaris 8 dagar

Det är den fantastiska skärgården, kristallklara vattnet, behagliga medelhavsklimatet och mängder av sevärdheter gör Kroatien till en av Europas absoluta semesterpärlor! Under vår rundresa besöker vi nationalparken Krka med sina vattenfall, Duvbrovnik med sin medeltida stadskärna samt även grannstaten Montenegro. Primosten är en av Kroatiens mest pittoreska små städer på en vacker halvö, som från början var en fiskeby, men är idag mest känd för sin produktion av vin och olivolja.

Kroatien Brac 8 dagar

Brac är Dalmatiens största ö med 13,000 invånare och av många ansedda att vara en av de vackraste platserna i Kroatien. Med mer än 2750 soltimmar om året och har man de bästa förutsättningarna för en fantastisk semester. Olivlundar, vinstockar och citrusträd frodas i det subtropiska medelhavs-klimatet och de många stränderna (till största delen klappersten) och det kristallklara vattnet lockar. Vi bor på 4-stjärniga Hotel Amor i Supetar som är en riktigt charmig liten stad med låga hus, lummiga gator och en livlig liten hamn.

Kroatien Makarska 8 dagar

Den slående vackra och skiftande naturen gör Kroatien till en av Europas absoluta semesterpärlor! Kroatien sägs ha ett av Europas vackraste kustlandskap. Det är den fantastiska skärgården, kristallklara vattnet, behagliga medelhavsklimatet och mängder av sevärdheter som lockar folk hit.

Kroatien Novigrad 12 dagar

Följ med på en resa fylld av kultur, historia, sol och kristallklart vatten. Upplev den oexploaterade naturen, härliga skärgården med det rena vattnet och den goda maten. För den som vill sola och bada är Kroatien ett paradis, liksom för den som vill uppleva det genuina. Häng med oss och upplev det magiska som landet har att erbjuda!

Kroatien Rundresa flyg 8 dagar

Det är den fantastiska skärgården, kristallklara vattnet, behagliga medelhavsklimatet och mängder av sevärdheter gör Kroatien till en av Europas absoluta semesterpärlor! Under vår rundresa besöker vi nationalparken Krka med sina vattenfall, Duvbrovnik med sin medeltida stadskärna samt även grannstaten Montenegro. Primosten är en av Kroatiens mest pittoreska små städer på en vacker halvö, som från början var en fiskeby, men är idag mest känd för sin produktion av vin och olivolja.

Kuba Karibiens pärla, 13 dagar

Kuba förtrollar besökarna med vackra pastellfärger, turkost vatten och gamla amerikanska bilar från 50-talet. Tiden har i princip stått still sedan Castro tog makten vilket följdes av USA´s ekonomiska blockad. Nu börjar förhållandet mellan de båda grannländerna tina upp och Kuba blir ett av de hetaste resmålen i världen. På vår rundresa upplever vi Kubas stora höjdpunkter som bl.a. Havanna, Pinar del Rio, cigarrer, Ernest Hemingways sommarbostad och självklart charmiga Trinidad. Resan avslutar vi med bad på en av världens finaste stränder – Varadero.

Kuta & Kör på Gunnebo Slottsteater 2 dagar

Percy Persson (Allan Svensson) är en helt vanlig taxichaufför. Det är bara det att han har två fruar, Doris (Sofie Lindberg) i Mölndal och Marianne (Lotta Thorell) i Mölnlycke – lyckligt ovetande om varandra. Med hjälp av ett invecklat tidsschema pusslar han ihop sitt liv med sina två fruar. När ett rån med påföljande sjukhusbesök leder till att polisen (Ewa Roos) besöker hans hem är hans hemlighet på väg att nystas upp. För att rädda situationen dras hans granne (Ola Forssmed) in och den första lögnen leder både till en andra och en tredje. Nu gäller det att kuta och köra!!!

Vi bor på Scandic Europa.

Köpenhamn-Oslokryssning 3 dagar

Upplev dejlige Köpenhamn och herlige Oslo på samma tur! Vi njuter av havet hela vägen mellan Köpenhamn och Oslo då vi kryssar ombord på DFDS moderna färjor. Köpenhamn erbjuder Strøget, det centrala shoppingstråket med samt Nyhavn som utgör typiskt pub och uteserveringsområde. Oslo med huvudgatan Karl Johan som präglas av ett stort folkliv. Nära gatan finns hamnen med Rådhuset och Akershus fästning.

Lofoten kryssning 7 dagar

År 1893 sattes Richard Withs ångbåt i reguljärtrafik längs den norska kusten och Hurtigruten (snabbrutten) etablerades som begrepp. Än i dag, mer än 120 år senare åker man fortfarande med gods och passagerare mellan samhällena. Vi tar rutten från norr och åker söderut till Trondheim.

Lola på Cirkus 2 dagar

Tommy Körberg uppträder på Skandiascenen både som skådespelare och artist. En ny show om Utanförskap, rädsla och längtan. Tommy spelar karaktären Lola som haft sina bästa dagar bakom sig men bestämmer sig för en sista föreställning.

Vi bor på Scandic Downtown Camper.

Lördagsbussen till Stockholm 1 dag

Mer info kommer snart!

Magiska Prag 7 dagar

Förföriskt vacker är "De hundra spirornas stad" belägen vid kullarna kring floden Moldau. En sakta promenad genom Gamla Stan och Lillsidan är som att vandra i en svunnen tid. Få andra städer i Europa är så vackra och ingen annan europeisk huvudstad kan visa upp en arkitektur så fullständigt oförstörd av naturkatastrofer eller krig som Prag. Det är på kvällen, i solnedgången, sittandes på någon av stadens otaliga caféer, ölstugor eller restauranger som man förstår varför Prag också kallas för "Den Gyllene staden". Kärt barn har många namn. Det är lätt att njuta och bli förälskad i Prag!

Magnus Uggla på Göta Lejon 2 dagar

”VARNING PÅ STAN NU MÅR KUNG I BAREN ILLA IGEN”
Till min nya show på Göta Lejon som har premiär hösten 2018 lägger jag mig platt. Publiken skall få vad publiken vill ha, och det med råge. Bara gamla låtar. I den kommande showen är det sålunda dags att blicka bakåt och få svar på spörsmålen. Hur gick det egentligen för Disco-Kaj, för Jerry eller för de hotta brudarna från Djursholm? Eller för Trubaduren Mats och Jonny Balle? Men kanske kan vi också få svar på frågan som hela svenska folket klurat på i årtionden. Vart tog den kaskadkräkandes sångfågeln vägen? Hösten 2018 vet vi.

Vi bor på Nyrenoverade Scandic Downtown Camper som ligger

mitt i City kan inte bli bättre!

Malena Ernman i Dalhalla 2 dagar

I nio år har Malena Ernman genomfört storslagna sommarkonserter i det anrika kalkbrottet utanför Rättvik och 2018 blir inget undantag – nu är det klart att Malena besöker Dalhalla för tionde året i rad. 10-årsjubileet gästas av Helen Sjöholm, Sarah Dawn Finer, Nils Landgren under två kvällar i juli och får uppbackning av Svenska Stråkensemblen tillsammans med några av Sveriges främsta musiker som bl a Mats Bergström, Janne Bengtsson och Magnus Lindgren.

Mall of Scandinavia 1 dag

Här samlas det bästa inom såväl mode, sport och skönhet som inredning och teknik. Och mat! Ta med familjen på middag, träffa kollegorna på en AW eller njut av en kaffe. Här har man samlat över 20 restauranger och caféer i Stockholms största restaurangområde. Dessutom förstklassiga bagerier. Nämnde vi biografen? Sveriges första IMAX, Nordens största dukar och VIP-salonger. Upplev shopping och nöjen på ett helt nytt sätt. Välkommen till Mall of Scandinavia.

Vi åker från Östergötland på morgonen och åker tillbaka mot våra hemorter kl 17.00.

Mamma Mia The Party 1 dag

Först kom musikalen. Sen kom filmen. Nu börjar partyt. Där du kommer in i handlingen väntar ingen musikal. Eller teater. Istället kliver du rakt in i en MAMMA MIA-värld med en helt ny story, i en annorlunda upplevelse.Du och dina vänner tar vid där filmen slutar och MAMMA MIA THE PARTY börjar. En läcker medelhavsbuffé står uppdukad. Det skålas över borden. Allt under en magisk helkväll i flera akter med sång och dans bland våghalsiga luftfärder, grekiska gudar, flirtiga servitörer, någon zorba och kanske en och annan ouzo. Resten är upp till dig. För ingen kväll är den andra lik och ingen vet hur det ska sluta. Det beror helt enkelt på var ABBAs låtar tar oss! Men en sak är säker – räkna med en riktig summer night city. På Nikos Taverna är det alltid grekisk högsommar, oavsett årstid. Redo att bli en del av historien? Opa!!

Marocko Runt 8 dagar

Marocko är landet där nutid och historia lever sida vid sida, ett land med en sprudlande levande kultur med en enorm mångfald. Landet är en salig blandning av höga berg, långa stränder, öken, basarer och en intressant orientalisk kultur. Här hittar vi en annorlunda, spännande och solsäker destination. Vi bor på 4 stjärniga hotell.

Menton Franska Rivieran 5 dagar

Menton är känt för sina citroner som på grund av mikroklimatet och de drygt 300 soldagarna per år trivs bra här. Följ med o njut du också i denna underbart vackra och soliga stad med branta gränder och färgglada hus som för tankarna till Karibien. Provsmaka färska citroner, fantastiska maträtter och produkter med citronen som smaksättare i ex. likör, glass eller marmelad.

Midsommar i Dalarna 4 dagar

Det sägs att midsommarnatten är magisk! Vi pyntar med ängsblommor, klär midsommarstången, dansar och firar ljuset i flera dagar. Om du ska uppleva äkta midsommar, ska man uppleva den i Dalarna, den ursprungliga platsen för de svenska midsommartraditionerna!

New York 7 dagar

Hyllningarna är många till denna härliga, väldiga, underbara, enorma, lilla storstad. New York fängslar och fascinerar besökaren. Staden växlar ansikte hela tiden. Allt från småstadsromantiken i Greenwich Village till storstadspulsen vid Times Square. Från det lugna parklivet en solig morgon i Central Park till det hektiska shoppinglivet på 5:e Avenyn. Vårt hotell ligger mitt i smeten. Runt hörnet finns de stora sevärdheterna, häng med oss och någon av våra hängivna reseledare till vårt New York.

Nordkap 9 dagar

En storslagen resa med vidunderliga naturscenerier! Europas sista utpost mot norr, som varit ett klassiskt resmål sedan många år tillbaka. Vi får uppleva midnattssolen, Nordkap, jultomten, en samling spännande traditioner och historia bland samer och renar i Finland, Nordnorge och Sverige.

Norges 4 höjdpunkter 3 dagar

Trollstigen, Geirangerfjorden, Gudbrandsdalen, Trollväggen. Geirangerfjorden med forsarna "De sju systrarna", Brudslöjan och Friarna" samt fjällgårdarna vid strandkanten och uppe på fjällen, låter oss förstå varför så många önskar sig hit. Fantastiska vyer väntar oss och dessutom får vi två klassiska fjordturer med båt nämligen Norddalsfjorden och Geirangerfjorden, som gör anspråk på att vara världens vackraste.

Normandie 9 dagar

Här erbjuder vi en spännande resa till den franska invasionskusten Normandie. Vi upplever Atlantkusten med sina stränder, dramatiska tidvatten, minnesmärken och krigsmonument. Inte att förglömma de mysiga byarna samt de bördiga slätterna. Äppelcider, Calvados och osten Camembert är viktiga ingredienser i det goda livet vid Normandie. Vi kommer också att se en av Europas största sevärdheter - klosterön Mont-Saint-Michel, som är byggd på en klippö i havet. Kort sagt är detta en resa fylld med upplevelser i särklass!

Norrsken 7 dagar

Svenska Österbotten är den region på Finlands västkust där man i vissa kommuner och städer kan leva ett helt liv utan att kunna ett enda ord finska! Vi besöker även Rovaniemi, där möjligheten till norrsken är som bäst under kvällstid! På vår upplevelseresa i Norrbotten är ett besök vid Pite Havsbad samt ett smakprov på Höga Kusten ett måste!

Nya hyss med Hjalmar och gänget 1 dag

”NYA HYSS - med Hjalmar och gänget”, heter vår helt nyskrivna revy, och om det ligger ett uns av sanning i talesättet att ”ett gott skratt förlänger livet” är vi övertygade om att vår publik kommer att lämna vår föreställning som ystra tonåringar.

Nya hyss med Hjalmar och gänget 1 dag

”NYA HYSS - med Hjalmar och gänget”, heter vår helt nyskrivna revy, och om det ligger ett uns av sanning i talesättet att ”ett gott skratt förlänger livet” är vi övertygade om att vår publik kommer att lämna vår föreställning som ystra tonåringar.

Nya Hyss med Hjalmar och gänget 1 dag

”NYA HYSS - med Hjalmar och gänget”, heter vår helt nyskrivna revy, och om det ligger ett uns av sanning i talesättet att ”ett gott skratt förlänger livet” är vi övertygade om att vår publik kommer att lämna vår föreställning som ystra tonåringar.

On the town på Kulturhuset Spira 1 dag

Hösten 2018 blir det Skandinavienpremiär för Broadwaymusikalen On the Town i Kulturhuset Spira i Jönköping. Hyllade dansarna och musikalartisterna Rennie Mirro, Karl Dyall och Hanna von Spreti (tidigare Lindblad) gör ledande roller. On the Town är en dansmusikal som utspelar sig i det sena 1940-talets New York, där tre matroser försöker uppleva så mycket som möjligt av ”The Big Apple” under ett dygns permission. Den filmatiserades 1949 med bland andra Gene Kelly och Frank Sinatra i rollerna, och kom till Londons West End 1963. Under sommaren 2017 spelades On the Town på Regent’s Park Open Air Theatre, teaterns största dansmusikal hittills.

Oslofjorden runt 3 dagar

Följ med till vårt vackra grannland Norge! Njut av den svenska och norska skärgården, mysiga Oslo med alla sina sevärdheter, svensk historia i Halden och mycket mer.

Peter Jöback på Cirkus 1 dag

Peter Jöback - en av vår tid absolut starkast lysande stjärnor öppnar upp sitt musikaliska hjärta och portarna till Cirkus i Stockholm med sitt livs största egna show på en fast scen hittills. Följ med på en spektakulär, färgstark, dramatisk och musikalisk resa mellan livsstadier och världsdestinationer. Dekadenta Berlin, romantiska Paris, magiska New York, sofistikerade London och inte minst lyxiga Las Vegas. Möt Peter Jöback i egenskap av artisten, croonern, musikalstjärnan och popsångaren genom framgångar, motgångar, kärlek, hjärtesorg och passionen till scenen och showbiz.

Peter Jöback på Cirkus 2 dagar

Peter Jöback - en av vår tid absolut starkast lysande stjärnor öppnar upp sitt musikaliska hjärta och portarna till Cirkus i Stockholm med sitt livs största egna show på en fast scen hittills. Följ med på en spektakulär, färgstark, dramatisk och musikalisk resa mellan livsstadier och världsdestinationer. Dekadenta Berlin, romantiska Paris, magiska New York, sofistikerade London och inte minst lyxiga Las Vegas. Möt Peter Jöback i egenskap av artisten, croonern, musikalstjärnan och popsångaren genom framgångar, motgångar, kärlek, hjärtesorg och passionen till scenen och showbiz.

Vi bor på Scandic Downtown Camper.

Polen Runt 8 dagar

I över 100 år fanns inte Polen på Europas karta. Alla ockupationer och nya gränsdragningar genom århundraden till trots har landet överlevt med sin kultur och anda men också sitt språk. Idag har Polen i princip hela sitt historiska territorium intakt och bjuder in sina besökare att njuta av såväl ljuvliga gamla städer, vackra sevärdheter som spännande och skrämmande historiska platser. God mat och dryck står också till buds…

Portoroz i Slovenien 12 dagar

Sloveniens kuststräcka är inte längre än fyra mil. Den är landets stolthet och här ligger kurorten Portoroz. Till "Rosens hamn" har det kommit turister sedan mer än 100 år tillbaka. 1879 började doktor Lugnana behandla reumatism med lerinpackningar och salt från Secovlje och Lucija. Portoroz blev en kurort och betraktas som en sådan än idag.

Portugal badresa 13 dagar

Följ med oss till vackra Costa Azul och den mysiga byn Sesimbra med sina fina stränder. Kustremsan består av ett tretton kilometer långt bälte av sandstränder. Den före detta fiskebyn som har utvecklats till en turistmagnet ligger på den södra kusten med sluttningarna från nationalparken Serra da Arrábidas som skydd för nordvindarna. Här kan man besöka fiskeauktionen i hamnen, strosa genom de pittoreska gränderna, njuta av de berömda skaldjursrestaurangernas fiskrätter, koppla av vid poolen på hotellet, ta ett dopp i havet och varva med spännande utflykter. Här finns något för alla så häng med till underbara Portugal!

Portugal flyg 8 dagar

En resa till Europas västligaste land, där vi upplever flera av Portugals pärlor. Vi ser minnesmärken från landets stormaktstid som sjöfararnation och gör bekantskap med dess traditioner – som den bekanta Fado-musiken, som föddes i Lissabon. Här bor vi tre dagar i en av Europas äldsta och charmigaste huvudstäder. Resans första dagar tillbringar vi i Porto, centrum för handeln med portvin. Varifrån vi också gör utflykt i det kända vinområdet längs floden Douro.

Prag Julmarknad 6 dagar

Två av Europas vackraste städer bjuder in till julmarknad! I Prag, som klarade sig mirakulöst från förstörelsen under andra världskriget, finns flera trevliga julmarknader. Längs vindlande gränder, via de små torgen och över de vackra broarna syns den vackra julsmyckningen och belysningen överallt. I Dresden där gammalt trängs med nytt stannar vi för att njuta av staden, den häftiga shoppingen och självklart för att njuta av en traditionell glühwein på julmarknaden!

Reseträff på Birka. Avresa Motala, Linköping

Den 10/6 är det dags för reseträff ombord på MS Birka följ med och ät gott, umgås med oss och varandra, det brukar vara fantastiskt trevligt!! Vi presenterar vinterns långresor men man kan också passa på att ställa frågor om och boka även kortare resor. Naturligtvis kommer det att finnas extraerbjudanden!

Reseträff på Birka. Avresa Valdermarsvik, Linköping

Den 10/6 är det dags för reseträff ombord på MS Birka följ med och ät gott, umgås med oss och varandra, det brukar vara fantastiskt trevligt!! Vi presenterar vinterns långresor men man kan också passa på att ställa frågor om och boka även kortare resor. Naturligtvis kommer det att finnas extraerbjudanden!

Reseträff på Birka. Avresa Åtvidaberg, Linköping

Den 10/6 är det dags för reseträff ombord på MS Birka följ med och ät gott, umgås med oss och varandra, det brukar vara fantastiskt trevligt!! Vi presenterar vinterns långresor men man kan också passa på att ställa frågor om och boka även kortare resor. Naturligtvis kommer det att finnas extraerbjudanden!

Rhen Mosel 7 dagar

Välkommen på en resa till vinets och romantikens Tyskland. Vi bor i Rüdesheim vid den starka, dramatiska och strida floden Rhen, vilken än idag övervakas av medeltida riddarborgar så långt ögat kan nå. Vi besöker också Rhens vackra "dotter", den lugna, mjuka och slingrande Mosel!

Rolandz på Rondo 2 dagar

ROLANDZ PÅ RONDO med Robert Gustafsson – en av våra främsta komiker och skådespelare – är tillbaka med krogshowen Rolandz på Rondo med premiär i september. Det blir festligt, folkligt och fuldans, så klart.
Roberts kult-band ROLANDZ från Melodifestivalen – tar oss med på en resa till folkparken med både fox, bugg och raggarrock samt skrålande allsång. Dessutom dyker flera av Roberts omåttligt populära gubbar upp och underhåller med färskt efterlängtat material.

Vi bor på Gothia Towers.

Rom flyg 5 dagar

En underbar resa till "la bella Italia, där vi upplever huvudstaden Rom som med sina oskattbara konstsamlingar, historiska minnesmärken och sitt myllrande folkliv blir vårt hem under fyra nätter. En ca 2000 år gammal stad ligger framför våra fötter med fantastiska utgrävningar, pampiga palats och gamla kvarter där man kan njuta av att bara strosa fram i sakta mak.

Rostock Julmarknad 3 dagar

Under vår inledande stadspromenad får vi många intressanta berättelser om staden som förstördes till stor del under andra världskriget men där det fortfarande finns vackra gotiska gavelhus och medeltida kyrkor. I många år var Rostock DDR´s största hamn och numera tredje största Östersjöhamn i Tyskland. Här finns ett stort utbud av affärer och shoppingcenter förutom den klassiska julmarknaden som är den största i norra Tyskland med ca 200 hantverkare. På marknaden finns ett stort utbud av mat men staden har också gott om genuina krogar.

Rostock Måndagsbussen 2 dagar

Vill man handla i lugn och ro så åker man i början på veckan. Ingen trängsel på färjor och på Calles brukar vi vara nästan ensamma vi har möjlighet att handla hela 100kg per person räcker inte det kan man köpa till ytterligare vikt. Vissa resor startar från Ringarum övriga startar i Linköping vid vårt garage i Hackefors där man kan parkera bilen gratis

Rostock Shopping 2 dagar

Avresa på morgonen från Östergötland. Efter färjorna Helsingborg – Helsingör och Gedser – Rostock ankommer vi den vackra, gamla Hansastaden Rostock. Vi checkar in vid 17.30-tiden på Intercity Hotel, ca 15 minuters promenad till gågatan. Här finns allt från shopping med ett rikt utbud av affärer till en mysig stadskärna och ett vackert torg. På söndagen, efter en god frukost, åker vi från hotellet till Bordershoppen för ca 2 timmars shopping. Färjan går tillbaka kl 13.00 och vi är åter i Östergötland ca klockan 2.

Rostock Weekend 3 dagar

För dig som vill ha lite mer tid i den trevliga gamla Hansastaden. Avresa på morgonen. m Vi checkar in vid 17.30 tiden på Intercity Hotel.

Dag 2.
Förmiddagen ägnas åt shopping ca 2 timmar på Calles och ca 1 timme på Bordershop. Eftermiddagen fri för egna aktiviteter i charmiga Rostock.

Dag 3.
Avresa från hotellet kl. 10.15 och färjan går tillbaka kl. 11.00 vi är hemma igen ca 21.00. I priset ingår: bussresa och 2 övernattningar i dubbelrum inklusive frukost. 100 kg shoppingvikt. Köp till 100 kg extra för 400 kr.

Rüdesheim Julmarknad

Följ med och upplev tre av de bästa julmarknaderna i Tyskland. I Wiesbaden har vi delstaten Hessens officiella julmarknad, i Frankfurt varvas skyskraporna med vackra medeltida torg och korsvirkeshus . Vi bor i mysiga Rüdesheim där vinodlarna dukat upp för julfest! Här kan vi verkligen njuta och roa oss på härliga Drosselgasse!

Salzburg med Salzkammergut 8 dagar

På den här resan får alla sina sinnen mättade. Mysiga Salzburg med klapperstensgator, vackra torg, Mozarts födelsehus och pampiga barockbyggnader. Vackra Salzkammergut med sitt sjödistrikt och små pittoreska byar som t ex St Wolfgang. Örnnästet där vi möts av historiens vingslag och en fantastisk utsikt över alperna och den smaragdgröna sjön Königsee. Julie Andrews klassiker "The Sound of Music" spelades till stora delar in i Österrike och under resans gång träffar vi på en del av inspelningsplatserna.

Schweiz & Glaciärexpressen 8 dagar

Alper, vattenfall, kossor, ost, små pittoreska städer, vackra sjöar. Schweiz har sannerligen mycket av det bästa att bjuda på. Vi övernattar i underbara Zermatt vid foten av Matterhorn som är ett av världens mest fotograferade berg. Resans höjdpunkt, en tågresa genom den schweiziska alpvärlden med fantastiska vyer som ni sent kommer att glömma!

Shoppingresa Rostock Express 2 dagar

Mer info kommer snart!

Sicilien flyg 8 dagar

Sicilien är Italiens största region med växlande landskap, oändligt långa kuster, karga berg, vulkanen Etna och ett fantastiskt växtrike. Innan ön blev italiensk invaderades den av många erövrare som alla satte sina spår och bidrog till att skapa dagens kulturella mångfald. Heliga Lucia från Syrakusa har inspirerat till dagens svenska Luciafirande!

Skottland buss 9 dagar

De skotska högländerna är alltid en upplevelse och här finns betagande vildmarksområden med höga bergstoppar, vidsträckta ljunghedar och porlande vattendrag. Du möter ett Skottland med slott, kiltar, säckpipor, sägner, Loch Ness, Edinburgh och mycket, mycket mer… Skottland har otaliga sidor och vi har verkligen försökt att erbjuda dig en annorlunda resa med givande dagsetapper. Vi åker med DFDS Seaways färja, som avgår från Amsterdam och tar oss direkt till Newcastle - VÄLKOMMEN!

Skottland flyg 6 dagar

Vackra ljunghedar, höga berg, mytomspunna sjöar och medeltida slott erbjuder vi på denna härliga resa till oförglömliga Skottland. Här blandas historia med nutid och säckpipor med whiskydestilleri! På denna resa besöker vi slott, whisky och får åka på den kända Caledoniakanalen med båt! OBS! DU KAN ÄVEN BOKA RESA UTAN TATTOOBILJETT.

Skuld och Gröna Skogar i Brevens Bruk 1 dag

Skuld och gröna skogar” är nämligen världens första allsångsdeckare. Den skulle också kunna heta: ”Sjung om du törs!” Vår föreställning handlar inte bara om en helknasig mordhistoria, utan också om att tillsammans med oss, klämma i för kung och fosterland - och sjunga allsång! Monica Forsberg och Peter Flack har hittat på en närmast olöslig, men skrattframkallande intrig. Handlingen utspelar sig på 50-talet i Sverige. Troligen 1958, eftersom det pratas om Fotbolls-VM och kvinnliga präster.

Sorrento - Capri flyg 8 dagar

Här kan du verkligen njuta av det ljuva livet, La Dolce Vita! Sorrento är belägen på en bergsplatå ovanför Medelhavet. Staden har en lång historia som nöjesstad för de rika och berömda. Följ med till denna romantiska syditalienska pärla med ett pittoreskt centrum, omgiven av citrusodlingar. Vi förgyller vistelsen med Pompeji, Capri, Amalfi kusten, vattenbufflar och mycket mer.

Spreewald 5 dagar

Spreewald måste upplevas! Glid fram i ett obeskrivbart lugn och njut av sagolik natur och pittoresk bebyggelse. Området är ett UNESCO-skyddat stort vattenrikt område, döpt efter den 40 mil långa floden Spree. Här finns omkring 200 vattendrag och kanaler. Den naturliga vägen är vattenvägen, som slingrar sig fram mil efter mil - en fascinerande naturupplevelse. Vi upplever även den återuppbyggda staden Dresden med sina barockbyggnader.

Spännande kryssning till Polen 3 dagar

Våra kryssningar till Polen är mycket populära. - Ombord njuter du av det goda livet till havs, med restauranger, mingelvänliga barer och sprängfylld butik – då är det lätt att trivas! Efter en avkopplande överfart har vi en heldag i Polen för rundtur och shopping.

Sri Lanka 15 dagar

Åk med oss till Sri Lanka och upplev något utöver det vanliga så som tusenårig kultur, färgstarkt folkliv, milslånga stränder och fantastisk natur. Vi får en otrolig blandning av regnskog, te, inblick i vanliga människors liv, dans och inte minst ett spännande safari och mycket annat.

St Petersburg 7 dagar

Vid floden Nevas mynning ligger den sagolikt vackra 1700-talsstaden St. Petersburg. Staden var det enade Rysslands första verkliga östersjöhamn och snart kom den att bli Rysslands "fönster åt väst". Under hela tsartiden var den en markant mer europeisk stad än någon annan i det ryska imperiet. Här var endast det bästa gott nog. Många hävdar att allt är lite vackrare och skönare i St. Petersburg än i övriga Ryssland. Följ med och upplev historisk skönhet och lyx blandat med moderna shoppinggallerior och restauranger!

Stralsund Julmarknad 3 dagar

Känn den svenska historiens vingslag, då staden var i svensk ägo från 1648 till 1815, under vår stadspromenad. Genom sitt läge vid Östersjön och sin världsarvsmärkta historiska innerstad är Stralsund en av de viktigaste turistorterna i norra delen av Tyskland. Här får man inte missa Rådhuskällaren med över 40 hantverkare och Altermarkt med marknadsstånd. Avgång 3/12 IntercityHotel Stralsund*** (frukost ingår) www.intercityhotel.com

Sydafrika 14 dagar

Här får vi det bästa av Sydafrika: härliga Kapstaden, livet i kåkstäderna, ljuvliga stränder, oslagbar natur, vackra vyer, det goda vinet, safari och mycket! Följ med till landet med en dramatisk historia och fantastiska människor.

Sydengland 11 dagar

Sydengland har allt från härliga sandstränder till praktfulla katedraler. Vi upplever Stonehenge och njuter av underbara Dartmoorheden St Ives och Lands End. Vi besöker Eden Project som beskriver klimatet över världen och stannar till i den fina badorten Paignton. Sedan tar vi färjan över kanalen och kommer till Normandie. Här ser vi krigsminnen, flärdfulla badorter och njuter av det franska livet. Följ med oss på en härlig tur i England och Frankrike – runt engelska kanalen.

Så som i himmelen på Oscars 2 dagar

SUCCÉFILM BLIR NYSKRIVEN MUSIKAL PÅ OSCARSTEATERN HÖSTEN 2018

En av svensk filmhistorias mest älskade filmer blir nu årets mest efterlängtade musikal på Oscarsteatern! Kay Pollaks Så som i Himmelen sågs av drygt 1,4 miljoner svenskar på bio, fick 8 Guldbaggenomineringar, en Oscarsnominering för Bästa Utländska film och hela världen tog historien om den lilla kören till sina hjärtan. I huvudrollerna ser vi musikalvärldens nya stjärnskott Philip Jalmelid, världsstjärnan Malena Ernman, Morgan Alling, Anders Ekborg, Sara Jangfeldt och Christopher Wollter m m.

Så som i himmelen på Oscarsteatern, 1 dagar

SUCCÉFILM BLIR NYSKRIVEN MUSIKAL PÅ OSCARSTEATERN HÖSTEN 2018

En av svensk filmhistorias mest älskade filmer blir nu årets mest efterlängtade musikal på Oscarsteatern! Kay Pollaks Så som i Himmelen sågs av drygt 1,4 miljoner svenskar på bio, fick 8 Guldbaggenomineringar, en Oscarsnominering för Bästa Utländska film och hela världen tog historien om den lilla kören till sina hjärtan. I huvudrollerna ser vi musikalvärldens nya stjärnskott Philip Jalmelid, världsstjärnan Malena Ernman, Morgan Alling, Anders Ekborg, Sara Jangfeldt och Christopher Wollter m m.

Tallinn Julmarknad 4 dagar

Vår buss tar oss till Tallinks terminal i Stockholm och julstämningen börjar redan när vi går ombord på båten. Efter att vi har installerat oss i våra hytter serveras middag. Under förmiddagen ankommer vi Tallin och börjar med en intressant stadsrundtur i charmiga Tallin. Staden har Nordens bäst bevarade medeltida kvarter och för den shoppingsugne finns det utmärkta möjligheter. Julmarknaden på Rådhusplatsen i Tallinn har en sagolik atmosfär med julstämning på högsta nivå. I små torgstånd och stugor kan du köpa hem julklappar och smaka på honung, glögg och julgodis. Sen eftermiddag tar vi oss till centralt belägna Sokos Hotel Viru där vi checkar in och äter en gemensam middag. Dagen därpå är till eget förfogande innan vi samlas för att återigen ta oss ombord på båten och njuta av en gemensam middag och nöjesutbudet ombord. Efter en god natts sömn kan vi njuta av skärgården innan vi lägger till i Stockholm varifrån vår buss tar oss hem igen.

Taubespelen 2 dagar

Mitt i Bohuslän hittar du årets TaubeSpel. Här finner du den idyll som Evert Taube beskriver i “Jag kommer av ett brusand´hav” och i “Inbjudan till Bohuslän”. Följ även med till Handelsman Flink!!

The play that goes wrong på Lorensbergsteatern 2 dagar

Sven Melander står bakom rodret när succékomedin kommer till Sverige. Som regissör och översättare kommer Sveriges förmodligen roligaste man sätta sin prägel på denna humorsatsning. På scen står en mix av välrenommerade skådespelare och komiker. Handling: Teatersällskapet sätter upp ett klassiskt mordmysterium som utspelar sig i 1920-talets England, Vi lovar inte att det går som det ska, men THE PLAY THAT GOES WRONG kommer garanterat att efterlämna en bitterljuv smärta av skratt…
I rollerna: Andreas T Olsson, Niklas Jönsson, Cornelius Löfmark, Susanne Thorson, Sanna Persson Halapi, Robin Stegmar, Simon "Chipen" Svensson, Robert Rydberg

Toscana flyg 7 dagar

Följ med till Toscana som av många är ansedd att vara den vackraste regionen i Italien. På de böljande kullarna frodas olivlundar, cypresser, pinje, vinrankor. Medeltida städer och borgar är en del av landskapsbilden där gamla traditioner fortfarande lever vidare. Du kan beundra de gamla mästarnas städer Siena och Florens, njuta av välsmakande röda och vita viner från trakten eller bara koppla av på någon piazza mitt i folkvimlet. Städernas charm är oemotståndlig och vinet utsökt. Toscana ger verkligen vad det lovar – och lite till…

Trondheim Atlanterhavsvägen 6 dagar

NORGE - vårt fantastiska grannland, som har så många naturupplevelser att erbjuda. Här finns en kombination av fjäll, fjordar, forsar och hav – den ena upplevelsen avlöser den andra och ingen dag blir den andra lik. Vi åker med den världsberömda HURTIGRUTEN - "världens vackraste sjöresa", låter oss imponeras av "Atlanterhavsveien", färdas uppför den kända Trollstigen och vidare till Geiranger, en av Norges vackraste och mest fotograferade platser.

Tyrolen Special 7 dagar

Vi tar flyget ner till underbara Kirchberg och Alperna. Här blir vi serverade storslagna vyer på vår väg till Grossglockner, den välkända skidorten Kitzbühel, österrikiskt gemyt och historiens vingslag när vi besöker "Örnnästet". Vi bor fem nätter i Kirchberg, som är en charmig by med storslagen alpmiljö. Avslutningsvis bor vi en natt Salzburg, en både mysig och pampig stad vid floden Salzach.

Ullared

Skriv en inköpslista
Ät en rejäl frukost och ta på ett par bekväma skor

Uttendorf vandringsresa 8 dagar

Dag 1.
Välkommen på denna vandringsresa till Uttendorf. Vi startar tidigt på morgonen från Östergötland (tid meddelas vid bokningen). På vägen ned mot Helsingborg gör vi ett frukoststopp i trakten av Ljungby. Sedan fortsätter vi direkt Helsingborg och färjan över till Helsingör, väl i land åker vi mot Gedser där nästa färja väntar för 2 timmars överfart till Rostock. Nu sätter vi oss i bussen och fortsätter mot trakten av Berlin på snabba motorvägar, väl framme äter vi middag sedan väntar sköna sängar NH BERLIN POTSDAM CONFERENCE CENTER.

Dag 2.
Frukost. Avfärd mot Österrike via Leipzig, München och in i Österrike vid Kufstein. Nu är det nära till Uttendorf dit vi kommer tidig kväll när vi först passerat Kitzbühel och Pass Turn. Vi njuter av att insupa den friska härliga luften. Hos Fam Altenberger på Gasthof Stubacher Hof checkar vi för 5 förväntansfulla nätter.

Dag 3, 4, 5, 6.
Nu finns tid till vandringar som leds av någon från hotellet. Vi kommer att göra en kväll med middag i hotellets hytta där det bjuds på musik med joddel och kvällens middag serveras där med en liten avgift för musiken. Vi kommer att anordna någon trevlig utflykt med bussen, pris för denna tur meddelas på plats. Viktigast att alla har trevligt och njuter av miljön och vistelsen i vackra Österrike. På morgonen frukost och på kvällen gemensam middag. Bastu finns också på hotellet.

Dag 7.
Frukost och sedan dags för hemresa. Vi tar farväl av Fam Altenberger med personal, fulla av intryck och minnen, och åker norrut igen. På kvällen anländer vi till vårt hotell i närheten av Berlin NH BERLIN POTSDAM CONFERENCE CENTER. Vi äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 8.
Frukost och sedan åker vi mot Rostock och hinner kanske med ett kort stoppför lite shopping. Färja över till Gedser, c:a 2 timmar, passerar över Själland, förbi Köpenhamn sedan färjan över till Sverige. Sen kväll är vi hemma i Östergötland igen.

Wien 8 dagar

Följ med på resan till kaféernas, musikens och valsernas stad Wien! Staden är födelseort för flera av världens främsta kompositörer och en stad av slående vacker arkitektur. Njut av pampiga byggnader, slott med vackra trädgårdar, presidentpalatset i Hofburg, Sankt Stephanskatedralen! Wien innehåller mycket mer än Wienervals, Wienersnitzel, bakverk och Mozart!

Wien flyg 4 dagar

Följ med på resan till kaféernas, musikens och valsernas stad Wien! Staden är födelseort för flera av världens främsta kompositörer och en stad av slående vacker arkitektur. Njut av pampiga byggnader, slott med vackra trädgårdar, presidentpalatset i Hofburg, Sankt Stephanskatedralen! Wien innehåller mycket mer än Wienervals, Wienersnitzel, bakverk och Mozart!

Östersjöns Pärlor 7 dagar

Resan för dig som vill uppleva våra Östersjö grannar. Lettland är ett grönt land med vida skogar, orörd natur, sandstränder samt städer med gammal historia och rik arkitektur. Vilnius är en av de vackraste städerna i Östeuropa: barockkyrkor, trånga gränder, medeltida gårdar och torg som gjorde staden till världskulturarv 1994. Estland tillhörde Sverige under nästan 150 år och gamla staden i Tallinn rymmer många spår från denna tid.